Братислава - Дрезден - Карлови Вари - Пилзен - Прага
Братислава - Дрезден - Карлови Вари - Пилзен - Прага
Маршрут: Пловдив-София-Братислава-Дрезден-Прага-София-Плводив
450 лв.
5 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 10.10.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
10-14.10.2018 г.

1-ви ден:
Отпътуване в 00.00 ч. от Пловдив и в 02.00ч. от София по маршрут: Белград–Будапеща– Братислава. Следобед пристигане в Братислава. Туристическа програма: катедралата Св.Мартин, Хвездославове намести, Народния театър, Хлавне намести. Настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Дрезден- столица на Саксония. Туристическа програма: Театерплац, Хофкирхе, керамичното пано „Шествието на князете”, Брюлше терасе (построена от граф Брюл, с чудесна панорама към река Елба и новия Дрезден), площад Ноймаркт, Фрауенкирхе, Цвингер или както често го наричат "Бароковия дворец на удоволствията", построен през славния за града ХVІІІ в. (отвън), Резиденцията. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Карлови Вари и разглеждане на един от най-старите европейски курорти, наречен от големия пътешественик и естествоизпитател Александър фон Хумболт „брилянт в изумруден обков”. Отпътуване за Пилзен. Сред най-известните забележителности на Пилзен е готическата катедрала „Св. Бартоломей”, построена в края на 13 век. Кулата на катедралата е висока 102.26 м. -най-високата в Чехия. Разглеждане Кметството и Голямата синагога на Пилзен- втора по големина в Европа след синагогата в Будапеща- Унгария. Привечер отпътуване за Прага. Настаняване в хотел. Нощувка.

4-ти ден:
Закуска. Целодневна програма в Прага. Туристическа обиколка с местен екскурзовод на български език– замъка “Пражки храд”, площад “Храдчани”, катедралата “Св. Вит”, Карловия мост, площадите “Старe место” и “Новe место”. По желание посещение на замъка “Пражки храд”. Свободно време. Привечер отпътуване за България. Нощен преход.

5-ти ден:
Пристигане в София и Пловдив привечер.

Цената включва:
 • транспoрт с автобус,
 • 3 нощувки със закуски ( 1 нощувка в Братислава , 1 нощувка в района на Дрезден и 1 нощувка в Прага в хотели *** ),
 • туристическа програма с местен екскурзовод на български език в Прага, *екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
 • медицинска застраховка.

Цената не включва:
 • входни такси на посещаваните обекти
 • разходи от личен характер

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.

Дата Възрастен в двойна стая
10.10.2018 г. 450


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Прага, Чехия
Цена: 450 лв.
 
Дрезден, Германия
Цена: 450 лв.
 
Братислава, Словакия
Цена: 450 лв.