Волос - земята на кентаврите
Волос - земята на кентаврите
Маршрут: Пловдив-София-Кулата-Паралия Катерини-София-Пловдив
256 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 06.09.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
06-9.09.2018г.

1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 06.00ч от спирката на хотел Тримонциум , от София-8.00 ч. от паркинга на стадион В. Левски за Гърция. Около обяд пристигане в Солун.
Посещение на Научен център и технологически музей „Ноесис“ www.noesis.edu.gr. В центъра има различни изложби, посещение на "Древногръцки технологии"- единствен по рода си, с копия на постижения в техниката от праисторическия до елинистически и византийски периоди и атракцията Симулатор - симулация на полет с хеликоптер. Връщане в центъра на града и посещение на църквата “Св. Димитър” с мощите на светеца. Свободно време. Около 17ч. отпътуване за Паралия Катерини. Настаняване в хотел в курорта. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Волос. Близо до града е разположено селото Йолкос, където според митологията е построен корабът „Арго“ и откъдето тръгват Язон и аргонавтите на своя поход за златното руно. Туристическата програма включва: пристанищния булевард и паметника с кораба на Язон, църквата ”Св.Св.Константин и Елена”, Археологическия музей. Свободно време в центъра на града. Следва изкачване с автобуса до етнографския комплекс Макриница, разположен на 16 км. над Волос и наричан „Балконът на планината Пелион”. Разглеждане на площад Платея, църквата „Агиос Янис” и старата чешма от 1809 г., чиято вода, вярват местните, прави хората безсмъртни. Фотопауза над Волос и живописния Пегасийски залив. Свободно време за разглеждане на традиционните гръцки къщи накацали по склона. Привечер връщане в Паралия Катерини. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. По желание отпътуване за Метеора. Пещерите в скалната гора са заселени през 11 в. от християнски отшелници. В края на 14 в. при османското нашествие по върховете на естествените скални укрепления гръцки монаси построяват манастири, до които се стига по въжени мостове, подвижни стълби и стъпала, вдълбани в камъка. От съществуващите двадесет и четири манастира днес само шест са действащи и отворени за посещение. Метеора е в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Разглеждане на един от манастирите. Привечер връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4- ти ден
Закуска. Отпътуване за Вергина, където през 1977 г. проф. Манолис Андроникос открива останки от първата столица на Древна Македония- Еге. Свободно време и възможност за посещение на музея във Вергина с гробницата на Филип ІІ Македонски- един от най-прочутите македонски владетели, който разширява границите на Древна Македония и засилва влиянието й на Балканския полуостров. В музея могат да се видят експонати открити в гробниците, разкриващи интересни факти за живота на македонските царе, техните семейства и приближени - хетайрите, диадохите и др. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.


Цената включва:
 • транспорт с автобус
 • 3 нощувки със 3 закуски и 3 вечери в хотел „Akti Musson“ *** или подобен в Паралия Катерини
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • екскурзия до Волос и Макриница
 • медицинска застраховка.

В цената не са включени:
Входните такси на туристическите обекти:
 • Посещение на Научен център и технологически музей „Ноесис“ в Солун – 8 евро за ученици до 18г., 10 евро за възрастни;
 • Посещение на музея във Вергина – безплатно за ученици до 18г., 12 евро за възрастни.
 • Доплащане за местен екскурзовод на български език за панорамната разходка в Солун – 5 евро.
 • Целодневна екскурзия до Метеора-15евро +2 евро входна такса за манастира „Преображение“/заплаща се на място/.

Настаняване
 • Двойна стая със спалня - включено в цената
 • Двойна стая с отделни легла - включено в цената
 • Дете до 11,99 г. на допълнително легло, настанено в двойна стая с двама възрастни: -12 лв.
 • Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
 • Единична стая: +90 лв.

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.


Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Двама възрастни и дете (2-11.99) на допълнително легло
06.09.2018 г. 256 346 244


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Паралия Катерини, Гърция
Цена: 256 лв.