Адриатическа приказка: Будванска ривиера - Дубровник - Котор
Адриатическа приказка: Будванска ривиера - Дубровник - Котор
Маршрут: Пловдив-София-Калотина-Будва-Котор-Дубровник
399 лв.
6 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 26.05.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
26-31.05.2018
1-ви ден:
Отпътуване от Пловдив в 14.00ч. за Черна гора по маршрут: Калотина – Ниш – Крушевац – Нови Пазар – Беране – Подгорица - Будва.
2-ри ден:
Сутринта пристигане на Будванска ривиера. Фотопауза до острова-хотел „Св. Стефан”. Настаняване в комплекс „Словенска плажа“ в Будва, разположен на брега на морето. Свободно време за почивка и плаж. Привечер пешеходна обиколка на старата част на града сред множество забележителности, магазини, барове и ресторанти край морето. Разходка покрай крепостните стени, Цитаделата, Католическата църква, старата църква “Санта Мария ин Пунта” и църквата “Св. Троица”. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Република Хърватия. Целодневна екскурзия до перлата на Адриатика– Дубровник. Разглеждане на Стария град, главната улица “Страдун”, Катедралата, църквата “Св. Влах”, Францисканския и Доминиканския манастири, Княжеския дворец и двореца “Спонца”. Свободно време. Привечер връщане в хотела. Вечеря. По желание посещение на дискотека „Трокадеро”. Нощувка.
4-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Котор – едно от най- луксозните яхтени пристанища в Европа. Градът е разположен в най-южния фиорд в Европа - Которския залив. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма „Св. Иван” и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Разглеждане на старата част на града – катедралата “Св. Трифон”, църквите “Св. Лука”, “Св. Мария”, “Св. Николай Чудотворец”. Връщане в хотела ранния следобед. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден:
Закуска. Отпътуване за България. Попътна спирка при манастира Морача. Построен е през 1252г. от княз Стефан, внук на Стефан Неманя - основател на сръбската средновековна династия. Запазени са стенописите на главната църква от 1260 г. Природата около манастира е като в приказка. Камбаните в двора на Морача огласят планинските върхове.
6-ти ден:
Пристигане в Пловдив рано сутринта.

Цената включва:
 • транспорт с автобус,
 • 3 нощувки със закуски и вечери на шведска маса в хотел “SLOVENSKA PLAŽA“ **** http://www.hgbudvanskarivijera.com/index.php/en/hotel-slovenska-plaza в Будва,
 • екскурзия до Дубровник и Котор,
 • eкскурзоводско обслужване по целия маршрут,
 • медицинска застраховка.
 • Доплащане за 3 ALL unclusive / всичко включено/ - 35евро.
 • Доплащане за още една нощувка със закуска и вечеря-70лв.

Цената не включва:
 • входни такси,
 • градска такса – 1.50 евро на нощувка = 4.50 евро общо /заплаща се от туриста на рецепция/.


Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.


Дата Възрастен в двойна стая
26.05.2018 г. 399


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Будва, Черна гора
Цена: 399 лв.