Милано - Монако и Монте Карло - Ница-Кан- Екс ан Прованс – Марсилия -Фигерес - Барселона - парка Порт Авентура
Милано - Монако и Монте Карло - Ница-Кан- Екс ан Прованс – Марсилия -Фигерес - Барселона - парка Порт Авентура
Маршрут: Милано-Монако-Монте Карлo-Ница-Кан-Марсилия-Барселона
1249 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
Дати: 31.03.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
31.03-07.04.2018

1-ви ден:
Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч. по маршрут: София –Белград– Загреб - Любляна. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Милано. Туристическа програма: Пиаца Дуомо с Катедралата и покритата галерия “Витторио Емануеле”, Пиаца делла Скала с оперния театър “Ла Скала” и паметника на Леонардо. Нощувка в района на града.
3-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Френската ривиера. Разглеждане на Монако и Монте Карло с екзотичната Ботаническа градина, Океанографския музей, Катедралата, Двореца на принца и фотопауза при най–прочутото в света игрално казино. Отпътуване за Ница. По желание разходка с туристическо влакче от Променад-де-з-Англе до хълма на Стария град и време за снимки над залива. Отпътуване за Кан и фотопауза пред международния филмовия център, където ежегодно се провежда световно- известният филмов фестивал. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4-ти ден:
Отпътуване за Екс ан Прованс - родно място на художника Пол Сезан. Градът е известен с прозвището „Град с хиляда фонтана”, заради многобройните термални извори. Разходка по Авеню Мирабо, което следва линията на старата градска стена и разделя града на нова част и стар град. В Стария град е най-известната пивоварна Екс–Дю Гарсонс, /построена през 1792г., любимо място на Пол Сезан, Емил Зола и Ърнест Хемингуей/ и катедралата „Сен Совьор”. Отпътуване за марсилия. Кратък престой в Марсилия- най-големият френски пристанищен град и втори по големина във Франция. Разходка в квартала на Старото пристанище и Катедралата.Отпътуване за Испания. Настаняване в хотел в района на Перпинян. Нощувка.
5- ти ден:
Закуска. Отпътуване за Фигерес и посещение на Стария град и театъра–музей на Салвадор Дали с най-голямата сюрреалистична експозиция в света. Отпътуване за Барселона. Автобусна обиколка на града и посещение на Катедралата „Саграда Фамилия” и парка „Гюел”, разглеждане на шедьоврите на Антонио Гауди, паметника на Колумб, площад Испания, Привечер връщане в хотела. Нощувка.
6-ти ден:
Закуска. Отпътуване за увеселителния парк „Порт Авентура”- открит през 2011 година. Около 10,30ч. пристигане в парка, разделен на пет основни части, посветени на няколко географски зони - Средиземноморие, Далечния Запад, Мексико, Китай и Полинезия. Всеки свят има своя собствена архитектура, храна, забавления и забележителности. В Порт Авентура има от всичко - летящо килимче, високоскоростен катапулт, влакче на ужасите, стръмни улеи с вода, гигантска въртележка. За разлика от Дисниленд в Париж, Порт Авентура е по-подходящ за по-големи и смели деца, младежи и възрастни. Следобед връщане в Барселона и свободно време за посещение на музеи по интереси или разходка. Нощувка.
7-ми ден:
Закуска. Разходка до хълма Монжуик, фотопауза на Олимпийския стадион, Националния дворец– Музей на каталунското изкуство. Пешеходна разходка в Барселона, възможност за посещение на Морския музей, “Рамбла”–улицата на артистите, площад “Каталуния”.. Свободно време.Вечеря. Нощувка.
8-ми ден:
Закуска. Свободно време по интереси /Възможна е туристическа програма/. Полет от Барселона в 18:45 ч. Пристигане в София. По желание трансфер с автобус до Пловдив

Цената включва:
 • транспорт с автобус,
 • самолетен билет Барселона-София
 • трансфер хотел-летище,
 • 7 нощувки /1 нощ. със закуска в района на Любляна, 1 нощ. със закуска в района на Милано, 1 нощ. в района на Кан, 1 нощ. в района на Перпинян в хотели **/***, 3 нощ. със закуски в хотел *** в района на Барселона,
 • екскурзиите до Порт Авентура и Фигерес,
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
 • медицинска застраховка.

Цената не включва:
 • трансфер с автобус София – Пловдив – 30 лева на човек, при група от минимум 25 туриста,
 • входните такси на посещаваните обекти: Аквариума в Генуа -19евро, Тропическата градина Биосфера в Генуа -5 евро, Парка Гюел - 8 евро, деца до 6 г. - безплатно, 7-12 г. и над 65 г. – 5.60 евро, Къщата-театър на Дали + експозиция на бижута по дизайн на Дали – 12 евро, ученици, студенти и пенсионери – 9 евро, Парк „Порт Авентура” – Възрастни (18-54г.) – 37 евро, младежи (12-17г.) - 28 евро, ученици (4-11г.) – 18 евро.
 • Градска такса в хотелите по маршрута – около 2.50 евро на турист на нощувка

Цените на входните такси са актуални към 2017г.

Настаняване
 • Двойна стая със спалня - включено в цената
 • Двойна стая с отделни легла - включено в цената
 • Дете до 11,99 г. на допълнително легло, настанено в двойна стая с двама възрастни: -100 лв.
 • Единична стая: +250 лв.

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.


Дата Единична стая Възрастен в двойна стая Дете (2-11.99) на допълнително легло
31.03.2018 г. 1499 1249 1149


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Барселона, Испания
Цена: 899 лв.
 
Любляна, Словения
Цена: 1249 лв.
 
Милано, Италия
Цена: 1249 лв.
Кан, Франция
Цена: 1249 лв.
 
Перпинян, Франция
Цена: 1249 лв.