Новогодишна приказка в света на Кустурица
Новогодишна приказка в Сърбия
Маршрут: Пловдив-София-Крагуевац-Пожега-Вишеград-Мечавник-Ниш-София-Пловдив
295 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 30.12.2017 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
30.12.2017 г. - 01.01.2018 г.

1-ви ден:
Oтпътуване от Пловдив в 5.30 ч., от София в 7.30 ч. по маршрут: Калотина - Крагуевац. Пристигане в Крагуевац- „Великолепната роза на Шумадия“ и първа столица на съвременна Сърбия (1818-1839 г.). Градът е четвърти по големина в Сърбия и административен център на област Шумадия. Разположен на брега на река Лепеница, той се отличава с приятна атмосфера и компактен пешеходен център. Кратък престой с възможност за посещение на търговския център „Cineplexx Plaza“ и историческата сграда Соколина (отвън). Отпътуване за Пожега. Вечерта настаняване в хотел в центъра на града. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Отпътуване за Босна и Херцеговина.
Пристигане в природен парк "Мокра гора" в Сърбия. Посещение на първото етно-селище на Кустурица- Дървенград „Мечавник“. Своеобразният музей на открито се състои от 35 дървени къщи, една от които е къщата на режисьора. По възможност посещение на филмова прожекция (с продължителност около 15 мин.) в местното кино. Разходка по главната улица и площада с китни магазинчета за сувенири, бижута, галерия, пекарна, пицария, кафене, бирария. Наблизо е гара Голубич, от която Кустурица наблюдава хълма Мечавник още докато Дървеният град е само една идея. Гарата е част от туристическото теснолинейно влакче Шарганската Осмица и е специално създадена за декор на филма „Животът е чудо“. Разходка с влакчето при подходящи метеорологични условия.

Посещение на Вишеград. Разглеждане на новия културен проект на Емир Кустурица-Каменград, който събира в себе си различни архитектурни стилове и пресъздава една разходка в миналото. Емир Кустурица кръщава града на любимия си писател Иво Андрич, автор на романа „Мостът над Дрина”. В Андричград може да се види златарско ателие, киносалон, картинна галерия, кебапчийница, пекарна. Панорама към моста на Мехмед Паша над р. Дрина. Мостът е дело на архитекта Синан и е изграден през 16в. по инициатива на Мехмед паша – Соколлу. Символизира връзката между етносите в Босна и днес е под защитата на ЮНЕСКО.
По пътя - спирка за фотопауза при православния манастир "Успение Богородично" (известен още като манастир манастир "Добрун"). Той се намира в непосредствена близост до Вишеград, на река Рзав и е един от най-старите в района на днешна Босна и Херцеговина със запазени изключително стойностни стенописи.
Привечер връщане в хотела. Посрещане на Новата 2018г. в ресторанта на хотела с много музика, танци и веселие. Нощувка.

3-ти ден:
Късна закуска. Отпътуване за Ниш. Пешеходна разходка в центъра на града: Площада на Освобождението; Нишката крепост; пешеходната улица "Обреновичева"; Казанджийското сокаче. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив вечерта.

Възрастен при записване в промоционалния период: Възрастен след промоционалния период: Възрастен след промоционалния период:
ПРОМО! 265 лв. - еднократно плащане до 13.10.2017 279 лв. - еднократно плащане от 16.10. до 31.10.2017 289 лв. - еднократно плащане след 01.11.2017
ПРОМО! 275 лв. - плащане с депозит до 13.10.2017 285 лв. - плащане с депозит от 16.10. до 31.10.2017 295 лв. - плащане с депозит след 01.11.2017

Цената включва:
 • транспорт с автобус;
 • 2 нощувки със закуски и 1 обикновена вечеря в хотел "Пожега" *** http://www.hotelpozega.com) в Пожега;
 • посещение на Крагуевац, Вишеград, етно-селищата Каменград и Дървенград, Ниш; *екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
 • медицинска застраховка.

Цената не включва:
 • Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела -29 евро, за деца- 20 евро
Meню – очаквайте!
 • Напитки – без лимитна консумация на алкохолни и безалкохолни напитки
 • Входна такса за "Дървен град" - около 5 лв. 250 динара;
 • Билет за Шарганската осмица – около 10 лв. 600 динара ;

Настаняване
 • Двойна стая със спалня - включено в цената
 • Двойна стая с отделни легла - включено в цената
 • Дете до 11,99 г. на допълнително легло, настанено в двойна стая с двама възрастни: - 40лв.
 • Единична стая: +65 лв.

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Цена: 295 лв.