Почивка в Кипър - Пафос /С възможност за посещение на Лимасол и Никозия/
Мини почивка в Кипър - Пафос /С възможност за посещение на Лимасол и Никозия/
Маршрут: София-Пафос-София
385 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Самолет
Дати: 05.10.2018 г., 19.10.2018 г., 16.11.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
05.10.2018г.
19.10.2018г.
16.11.2018г.

1 ден:
Отпътуване за Кипър от Летище София – Терминал 2 с директен полет до Пафос в 11:25ч. (Среща с групата 2 часа по-рано– 09:25 ч.) Пристигане в 13:30 ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. По желание - туристическа програма в Пафос- родно място на богинята Афродита според гръцката митология, основан през 14 в.пр.н.е. Смята се, че през 1 в. от н.е. в Пафос идват Светите апостоли Павел, Варнава и евангелист Марко. Разглеждане на пристанището на Пафос, средновековната крепост, археологическия парк (Под егидата на ЮНЕСКО от 1980 г. Представлява комплекс паметници на културата от древността до Средновековието – одеон, форт, частни и обществени сгради с впечатляваща изработка и красиви мозаечни подове, представящи сцени от гръцката митология.). Разглеждане на останките на църквата Св.Богородица Хрисополитиса и колоната на Апостол Павел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Свободно време. По желание - целодневна екскурзия до Никозия - столица и най-голям град на Кипър. Градът е последната разделена столица в света след падането на Берлинската стена. През 2007 г. части от границата, известна като „Зелената линия”, са разрушени откъм южната ѝ половина. Туристическа програма: Венецианските стени (построени през 16 век, едни от най-добре запазените ренесансови стени в Източното Средиземноморие), Паметника на свободата, Архиепископския дворец и паметника на Макариос III, катедралата Св. Йоан Кръстител, стария квартал Лаики Гитония. Свободно време по известната улица "Ледра". Разходка в турската част на Никозия (преминаване през ГКПП само с лична карта). Посещение на катедралата Св. София, превърната в джамия през 1571 г., възможност да се потопите в неповторимата атмосфера на прочутия Буюк хан Кервансарай с неговите кафенета, ресторанти и сувенирни магазини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден:
Закуска. Свободно време. По желание- екскурзия до Лимасол, Курион и Петра ту ромиу. Лимасол е втори по големина град на острова. Тук се намира най-голямото пристанище в страната и някои от най-добрите плажове на Кипър. Разходка в стария град с крепостта, построена от Ричард Лъвското сърце за сватбата му с Беренгария Наварска и уличките с реставрирани исторически къщи. Отпътуване за останките от античния град Курион – разглеждане на комплекса, който включва античен театър, римски вили с добре запазени мозайки, раннохристиянска базилика, агора и др. Разглеждане на храма на Аполон Илатски и култовия център към него, разположени на скала с красива панорама към морето.Фотопауза при Петра ту ромиу – родното място на богинята Афродита, един от символите на Кипър. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден:
Закуска. Свободно време. В 14:30 ч. трансфер до летището за обратен полет до София в 17:30 ч. Кацане на Терминал 2 в 19:30 ч.

Цената включва:
 • двупосочен самолетен билет за директен полет София – Пафос – София
 • летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с размери 55х40х23 см.
 • 3 нощувки със закуски в хотел Вероника 3* (или подобен)
 • водач-екскурзовод от България
 • Медицинска застраховка

Цената не включва:
 • туристическа програма в Пафос – 25 евро*,
 • трансфери летище-хотел-летище – 20 евро на посока,
 • целодневна екскурзия до Лимасол, Курион и Петра ту Ромиу – 39 евро*,
 • целодневна екскурзия до Никозия – 42 евро*,
 • доплащане за 3 вечери на блок маса – 50 лева общо,
 • доплащане за голям куфар чекиран багаж до 23кг. – 80 лева на посока (приблизително),
 • входни такси на туристическите обекти (около 14 евро общо за всички обекти)
 • разходи от личен характер.

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 20 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.

Дата Двойна стая
05.10.2018 г. 385
19.10.2018 г. 385
16.11.2018 г. 385


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Пафос, Кипър
Цена: 385 лв.