Терме Чатеш-Любляна-езерото Блед-пещерата Постойна яма-Плитвички езера
Терме Чатеш-Любляна-езерото Блед-пещерата Постойна яма-Плитвички езера
Маршрут: Пловдив-София-Терме Чатеш-Загреб-Любляна-София-Пловдив
645 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 07.07.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
07-12.07.2018г.

1-ви ден:
Отпътуване от Пловдив в 05.00 часа по маршрут: Пловдив – Белград – Терме Чатеш/ Словения. Настаняване във вили в комплекс „Терме Чатеш”. Едноименният курорт е с най-голяма водна площ в централна Европа - повече от 10 000 кв.м в 10 плувни басейна.
2-ри ден:
Закуска. Свободно време. БОНУС- безплатно посещение на Лятната термална ривиера!
Нощувка.
3-ти ден:
Закуска. Преди обед свободно време за плаж и развлечения в комплекса. БОНУС- безплатно посещение на Лятната термална ривиера! Следобед отпътуване за Загреб. Пешеходна разходка в центъра на Загреб: централния площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац, стария Градец с църквата “Св. Марко”. Връщане в Терме Чатеш. Нощувка.
4-ти ден:
Закуска. Отпътуване за Любляна и туристическа програма в града: Тримостието, Открития пазар, фонтана Роба, Кметството, Катедралата „Св. Николай”, крепостния хълм със Замъка, Драконовия мост. Свободно време. Отпътуване за езерото Блед- „перлата на Словения” (кратък престой). Езерото е разположено на 500 м. надморска височина, най-голямата му дълбочина е 31 м., а дължината му е 2 км. По средата на езерото се намира и единствения остров в страната. Отпътуване за пещерата „Постойна” с най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5.3км. През пещерата протича р. Пивка. Разходка с панорамно влакче за разглеждане на фантастичните пещерни форми и аквариума с протеи, наричани още „човешки рибки”- най-голямото пещерно земноводно в света. Нощувка в района на Любляна.
5-ти ден:
Закуска. Отпътуване за „Плитвички езера”, наричан още „тюркоазените очи на Хърватия“. Включен е в списъка на ЮНЕСКО и заема територия от близо 30 000 ха, част от които са и 16 езера, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни и Долни езера. Най-високото е Прошанското езеро“ (639 м.), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 м.). Разходка в района на езерата. Нощувка в района на Загреб.
6-ти ден:
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
 • транспорт с автобус,
 • 5 нощувки с 5 закуски /3 нощувки със закуски във вили в Терме Чатеш, 1 нощувка в района на Любляна, 1 нощувка в Загреб в хотели ***/,
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут,
 • медицинска застраховка.

Цената не включва:
 • входните такси на посещаваните обекти: *пещерата Постойна – 23 € (студенти и ученици от 16- 25г.- 19 €; деца до 15 год. -14 €);
 • национален парк "Плитвички езера"– 25 € (билет + екскурзовод и транспорт);
/таксите са валидни за 2017г./ *градска такса за хотелите по маршрута – около 12 евро.

Начин на плащане:
7 вноски от м. декември 2017г. /6 вноски х 90лв., 1х105лв.+ входни и др. такси/

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.


Дата Възрастен в двойна стая
07.07.2018 г. 645


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Любляна, Словения
Цена: 645 лв.
 
Загреб, Хърватия
Цена: 645 лв.
 
Загреб, Хърватия
Цена: 645 лв.