Фестивал на лалето в Истанбул
Фестивал на лалето в Истанбул
Маршрут: Пловдив-Истанбул-Одрин
135 лв.
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 19.04.2018 г., 28.04.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
19-22.04.2018г.
28.04.- 01.05.2018г.

Всеки април в Истанбул се провежда Фестивал на лалето. Градът е украсен в цветни форми от най-различни по вид, форма и цвят лалета. Миналата година бяха засети над 14 млн. лалета – толкова, колкото е официалното население на Истанбул!!!
Най-големите паркове на града са потънали в разкоша на лалетата и са място за концерти, изложби и други актракции. Това време е най-подходящо са тези от вас, които вече познават основните забележителности в Истанбул и желаят да се докоснат до нещо различно.....

1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 21.30 ч. по маршрут: Свиленград- Капитан Андрево- Истанбул. Нощен преход.

2-ри ден
Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотел (при възможност). ПО ЖЕЛАНИЕ:
Около 8,30ч Панорамна обиколка на Истанбул, с автобус и местен екскурзовод на български език и Посещение на Емирган (EMIRGAN)– най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, кафета, ресторантчета и... лалета от 211 различни вида! Устроен е и пазар за цветя. Простира се до самия бряг на Босфора. В парка ще имате възможност да закусите и да пиете кафе или чай. Ще разполагате със свободно време да се насладите на прекрасните цветни картини. Провежда се с местен екскурзовод на български език. Посещение на обновената българската църква “Св. Стефан“, разположена на брега на Златния рог. Пешеходна разходка (с местен екскурзовод на български език) в историческия център на града – Синята джамия (отвън), площад “Хиподрума” с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм ІІ, византийската базилика “Св. София” (отвън), Топ Капъ Сарай (Двореца на султаните от Османската династия-отвън).
Следобед по желание посещение на византийската базилика “Св. София” ИЛИ двореца „Топ Капъ Сарай”.
Следобед свободно време или по желание:
посещение на МОЛ „Джевахир“. Според икономическите проучвания това е най-големият търговски център в Европа и се нарежда на 5-то място в класацията на списание „Форбс“ за най-добрите молове в света. Намира се в градската бизнес зона в европейската част на Истанбул. Изключително модернистичната сграда разполага с около 350 магазина, над 50 ресторанта, театър за частни представления и развлекателни зони (включително увеселително влакче). Сред най-големите шедьоври в архитектурния план на МОЛ „Джевахир“ е стъкленият му покрив, който всъщност е устроен като часовник. Нощувка.

3-ти ден
 • от 09.00 ч. разходка с корабче по Босфора с възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул с местен екскурзовод на български език; ИЛИ
 • от 11.00ч Панорамна разходка до хълма „Пиер Лоти” /изкачване с кабинков лифт/. От върха на хълма се открива зашеметяваща панорама към Златния рог и града, разкрит като на длан. Възможност за кафе- пауза и снимки на историческото кафене. (Пиер Лоти е псевдоним на френски автор, живял и творил в Истанбул през 19 в. Той обичал често да посещава кафенето, което по негово време било обзаведено с няколко табуретки и печка за варене на турско кафе.)
 • От обяд Полудневна екскурзия до Принцовите острови - архипелаг от 9 острова, разположени в Мраморно море. През византийския период островите са използвани за заточение на знатни поданици, свещеници, принцове и владетели. Посещение на най-големия остров - Буюк Ада. Свободно време с възможност за разходка с файтон или велосипед, посещение на гръцкия манастир "Св. Георги", джамията "Хамидие".
ИЛИ
 • От обяд посещение с местен екскурзовод на „Долмабахче сарай”- най-големият дворец в Турция (площта на основната му сграда е 45 000 кв.м) и един от най-впечатляващите със своята пищна украса, изобилие от злато и кристал. Името на двореца означава „Запълнена градина“, а причината за това е, че до 17-и век тук е имало залив на Босфора, който постепенно бил запълнен с пръст и се превърнал в една от най-пищните градини в империята. От Долмабахче е управлявана Османската империя от 1856 до 1922г. В републиканския период е резиденция и последен дом на основателя на съвременната турска република – Мустафа Кемал Ататюрк.

 • Вчерта - по желание вечеря в местен ресторант, с атракционна програма. Нощувка.


4-ти ден
Закуска.
Около 9,00ч По желание екскурзия „Турция на длан”: посещение на „Миниатюрк”– в уникалния парк на миниатюрата са представени над 130 миниатюри в мащаб 1:25; исторически и културни забележителности на Турция, както и грандиозни съоръжения, построени от султаните в Османско време, намиращи се днес в различни държави. Посещение на Музея на кристалите, където ще видите някои от известните сгради в Турция, лазерно гравирани в сърцевината на планински кристали; Посещение на Музея на бойната слава, където подобно на нашата Плевенска епопея, е пресъздадена битката при Дарданелите на Чанаккале през Първата световна война. /Туристите, които не посещават музеите могат да ползват кафе-сладкарницата към тях/.
Около 11.30ч Отпътуване за Одрин. Разглеждане на джамията “Селимие”- едно от чудесата на Османската архитектура, строена през 16 в., Българската църква “Св.Св. Константин и Елена”, построена преди повече от 125 год. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.


Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3 * в Истанбул
 • пешеходна туристическа обиколка в историческия център на града
 • екскурзоводско обслужване по време пътуването
 • посещение на Одрин
 • медицинска застраховка

Цената не включва:
 • входните такси на посещаваните обекти и екскурзиите по желание:
 • панорамна обиколка на Истанбул с автобус и местен екскурзовод на български език, посещение на парка Емирган, пешеходна туристическа обиколка в историческия център на града-15 евро,:
 • разходка с корабче по Босфора – 15 eвро;
 • панорамна разходка до хълма „Пиер Лоти” /включва билет за фуникуляр/ - 7 евро;
 • посещение на «Св. София» ИЛИ «Топ Капъ» без екскурзовод на български език – 40 TL, доплащане за местен екскурзовод – 22 лв;
 • посещение на МОЛ „Джевахир” - 5 евро;
 • посещение на двореца „Долмабахче сарай” с местен екскурзовод -40 TL+22лв.
 • Полудневна екскурзия до Принцовите острови – 15 евро;
 • медицинска застраховка за лица над 65 г.- по 1,50 лв. на ден;
 • куверт за посещение на атракционно заведение “Ташхан Аркат” /съвременния ресторант, известен от феноменалния сериал 1001 нощ – Шехерезада – Tашхан е построен от Мустафа III-ти през 1763г. с цел за да може да подслони и настани гостите му при определени визити.../ – 27 евро;
 • посещение на “Миниатюрк” - 12 евро;

Всички екскурзии по желание се провеждат при група от минимум 20 човека.
Заявяват се и се заплащат в офиса на агенцията преди пътуването.

•Остъпка за деца до 12г., настанени с в стая с двама възрастни – 10% от основната цена.
Дата Възрастен в двойна стая
19.04.2018 г. 135
28.04.2018 г. 135


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Истанбул, Турция
Цена: 135 лв.