Мароко – пътуване в света на цветовете
Мароко – пътуване в света на цветовете
Маршрут: София - Лондон - Рабат - Маракеш - Лондон - София
955 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Самолет
Дати: 07.06.2018 г., 06.11.2018 г., 20.11.2018 г.
Принтирай


ПРОГРАМА:
Омагьосващ свят, разгърнал прелести от Атлантика до Сахара и от Средиземно море до Атласките върхове…..

07.06.2018; 06.11.2018; 20.11.2018


1-ви ден:
София – Рабат. Среща на летище София (Терминал 2) в 10:00ч. Отпътуване с полет на Раян Еър в 12:10 ч. до Лондон. Кацане в Лондон в 13:20 ч. и полет за Рабат в 16:30 ч. Пристигане в Рабат в 19:55 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден:
Рабат - Казабланка – Маракеш Закуска. Освобождаване на хотела. Туристическа програма в столицата на Кралство Мароко. Панорамна обиколка на Рабат: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън), Касбата Удая. Свободно време. Отпътуване за Казабланка. Кратка туристическа програма: живописния крайбрежен булевард Корниш, обграден с шпалир от палмови дървета и с луксозни ресторанти, хотели и барове, съчетали модерен с мавритански стил, джамията на Хасан II – втора по големина съвременна джамия в света, морския фар. Отпътуване за Маракеш - „Перлата на юга“.Маракеш на берберски означава „Земята на Бог” и това не е случайно. Градът е уникално съчетание на ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, пъстри пазари и очарователни улички, невероятни дворци и разкошни градини. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден:
Маракеш –обиколка на забележителностите Закуска. Туристическа обиколка на древната столица на кралството. Маракеш е сред Имперските градове на Мароко. Известен е като „розовия град“ заради традиционно преобладаващия керемидено-розов цвят на старите и на новите сгради. Обиколката включва: Медината „старият град“- най-голямата в Мароко, исторически център на града и на традиционните търговия и занаяти, забележителната джамия Кутубия (отвън), площад Джема Ел Фна (обявен е за паметник на ЮНЕСКО „Шедьовър на устното и нематериалното наследство на човечеството“). Площадът е сърцето на Медината и сред пъстрата му тълпа се срещат гълтачи на огън, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакви улични артисти. Разглеждане на гробниците на Саадин и запазената сграда на средновековния дворец Бахия. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Маракеш и пазаруване на Медината. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден:
Маракеш – Арганово масло и Есауира - Африканската перла на Атлантика Закуска. Отпътуване за Есауира - красив град с невероятна архитектура, който съчетава в себе си стилове от много цивилизации. Зад крепостта ще се озовете в град на романтика, придружена с топовни гърмежи, които в миналото са били част от ежедневието. Есауира е пристанищен град, основан от търговци на роби, пирати и авантюристи. Посетителите остават очаровани от оживеното пристанище на града, Медината (ЮНЕСКО) с нейните улици, обградени от бели къщички и заразно–сладкия начин на живот, изпълнен с фрески с ярки цветове, галерии, изделия от традиционните берберски занаяти и крепостта от 18 век, построена по времето на султан Мохамед Сиди. По път спирка в традиционен женски кооператив с демонстрация на производство на арганово масло и възможност за купуване на продукти с ценната съставка. Връщане в Маракеш. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден:
Маракеш - градините Мажорел, медресето Бен Юсеф, разходка из традиционния арабски сук Закуска. По желание посещение на градините Мажорел и разглеждане на Музея на Берберското изкуство, намиращ се там. Историята на градините започва през 1920 г., когато колониалната епоха е в разгара си, Мароко е окупирана от Франция и в Маракеш се заселва известния френски художник Жак Мажорел. Той купува градината и с артистичния си стил успява да й вдъхне нов живот: построява басейн, засажда много плами, бугенвилии, бананови дървета и създава малък оазис на спокойствието и свежестта. През 1980 г. Ив Сен Лоран купува градината, обогатява я и тя става негово любимо място за разходка и работа. След смъртта му градината е превърната в музей. Посещение на медресето Бен Юсеф - един от най-важните исторически паметници в Мароко и Северна Африка. След обяд възможност за разходка из традиционния арабски сук с тесни виещи се улички. Вечеря. Нощувка.

6- ти ден:
Маракеш - София Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Маракеш. Отпътуване с полет на Раян Еър в 10:25 ч. до Лондон. Кацане в Лондон в 14:05 ч. , полет за София в 6:25 ч. Пристигане в България в 21:35 ч.

Цени от 955 лв.

Цената включва:
 • Самолетни билети София – Лондон, Лондон– Рабат, Маракеш – Лондон, Лондон –София
 • Летищни такси
 • Туристическа програма в Рабат
 • Ръчен багаж до 10 кг. с размери 55 х 40 х 20
 • 5 нощувки със закуски и вечери (1 в Рабат и 4 в Маракеш)
 • Трансфери летище- хотел-летище
 • Екскурзоводско обслужване на български език
 • Медицинска застраховка

Цената не включва:
 • Полудневна екскурзия до Казабланка –20 евро
 • Екскурзия до Есауира и атлантическото крайбрежие– 55 евро
 • Маракеш –обиколка на забележителностите - 35 евро
 • Маракеш - градините Мажорел, медресето Бен Юсеф, разходка из традиционния арабски сук - 15евро
 • /всички турове включват транспорт и екскурзовод на български език, не включват входна такса за джамията на Хасан II, градините Мажорел и медресето Бен Юсеф / . * Разходи от личен характер

Настаняване:
 • Двойна стая със спалня - включено в цената
 • Двойна стая с отделни легла - включено в цената
 • Единична стая: + 180лв.

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
07.06.2018 г. 1097 1277
06.11.2018 г. 955 1135
20.11.2018 г. 955 1135