Каталог възрастни
Паралия Офрино - Амфиполи - Кавала - о. Тасос - пещерата Алистрати
Маршрут: Паралия Офрино - Амфиполи - Кавала - о. Тасос - пещерата Алистрати
175 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:

1-ви ден
В 05.00ч. отпътуване от Пловдив по маршрут: Батак – Доспат - Гоце Делчев – Драма – Паралия Офрино. Около обяд настаняване в хотел Syrtaki ***. Свободно време за плаж ИЛИ по желание полудневна екскурзия до Кавала и остров Тасос. Разходка в столицата Лименас. Свободно време. Привечер връщане в хотела. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Свободно време за плаж.
  • По желание на групата, отпътуване за Уранополи – селище, основано около съществуващата византийска кула на земя, принадлежаща на близкия манастир Зигу. Разходка с корабче в залива на Света Гора, където от разстояние 500м. може да се полюбувате на манастирите, разположени в западната част на полуостров Атон. Свободно време в Уранополи за разходка и похапване в таверна. Отпътуване за Паралия Офрино. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Около обед отпътуване за България. Фотопауза при Лъва на Амфиполи, считан за един от най-значителните примери на старогръцката скулптура. Лъвът е част от мавзолей, вероятно на Лаомедонас от Лесбос - един от стратезите на Александър Велики. Намира се близо до делтата на Струма. Посещение на пещерата Алистрати до Драма - една от най-големите в Европа. Богатата пещерна украса, както и едрите и различно оцветени сталактити и сталагмити със забележителни форми изпълват благоустроената й част, дълга почти 3 000 м. Възрастта й се определя на около на 2 млн. години. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в хотел Syrtaki *** www.hotelsyrtaki.gr на Паралия Орфино, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
полудневна екскурзия до Кавала и остров Тасос с включени фериботни билети Керамоти - о.Тасос - Керамоти -15 € (при група от минимум 20 туристи), круиз около Атонските манастири (при група от минимум 30 туристи) – 18 € възрастен, 13 € - деца от 2-12 год.; доплащане за вечеря в ресторанта на хотела - 9 €, входна такса за пещерата Алистрати - 5€ група над 25 туристи.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.