Каталог възрастни
Волос - земята на Кентаврите
Маршрут: Солун - о. Скиатос - Макриница
195 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:

1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 06.00 ч., от София в 08.00 ч. за Гърция. Около обяд пристигане в Солун. Туристическа обиколка в центъра - Бялата кула, църквата „Св. София”, Ротондата и Арката на Галер. Посещение на църквата “Св. Димитър” с мощите на светеца. Свободно време. Около 15 ч. отпътуване за Волос. Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Еднодневна програма във Волос – третото по големина търговско пристанище на Гърция. Близо до града е разположено селото Йолкос, където според митологията е построен корабът „Арго“ и откъдето тръгват Язон и аргонавтите на своя поход за златното руно. Туристическата програма включва: пристанищния булевард и паметника с кораба на Язон, църквата ”Св. Св. Константин и Елена”, Археологическия музей. Свободно време в центъра на града или туристическа програма по желание: екскурзия с корабче до остров Скиатос /при добро време/. Разглеждане на столицата Скиатос с тесните калдъръмени улички и приятни крайбрежни кафенета. Посещение на старото пристанище и църквите „Тримата Йерарси” и „Св. Николай”. Привечер връщане във Волос. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Екскурзия до етнографския комплекс Макриница, разположен на 16км. над Волос и наричан „Балконът на планината Пелион”. Разглеждане на площад Платея, църквата „Агиос Янис” и старата чешма от 1809 г., чиято вода, вярват местните, прави хората безсмъртни. По желание посещение на музея за музика и фолклорното изкуство. Свободно време за разглеждане на традиционните гръцки къщи накацали по склона. Фотопауза над Волос и живописния Пегасийски залив. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Волос, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, екскурзия до Макриница, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входните такси на туристическите и развлекателните обекти и екскурзията с корабче до о. Скиатос.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.