Каталог възрастни
Венеция - Верона - Сирмионе - Падуа
Маршрут: Венеция - Верона - GARDALAND - Сирмионе - замъка Рока Скалиджери - Падуа - Любляна
445 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч. по маршрут: София – Белград - Загреб. Настаняване в хотел в района на Загреб. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане на морската гара Пунта Сабиони и качване на корабчето за Венеция. Туристическа програма в града – базиликата “Сан Марко”, Кампаниле, Двореца на Доджите, музея ”Коррер”,Часовниковата кула, Моста на въздишките и моста “Риалто”. Свободно време. Привечер връщане обратно с корабче за Пунта Сабиони. Настаняване в хотел в курорта Лидо ди Йезоло. Вечеря. По желание посещение на дискотека. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Посещение на увеселителния парк ”Гардаленд” - третият най-популярен парк в Европа, разположен на източния бряг на езерото Гарда. Отпътуване за Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Фотопауза при водите на езерото Гарда и замъка Рока Скалиджери, построен през 13-14 век от една от най-богатите италиански фамилии – Скалиджери, покровителствала Данте, Петрарка и Джотто. Дегустация на прочутия италиански сладолед –джелато. Отпътуване за Верона. Пристигане и туристическа програма в града: Арена ди Верона –един от най- добре запазените римски амфитеатри в Европа, пиаца „Бра”, Пиаца „Деле Ербе”-стария римски форум, Пиаца „Деи Синьори” –аристократичния площад на Верона, гробниците на Скаличерите, къщата на Жулиета и къщата на Ромео. Свободно време. Настаняване в хотел района на Верона. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Падуа, кратка разходка в центъра на града с посещение на пищната барокова катедралата Сан Антонио и най - известния и красив площад на Падуа - Прато де ла Вале със своите 78 статуи.Отпътуване за Любляна. Туристическа програма в центъра на града: Тримостието, Открития пазар, Драконовият мост, Консерваторията и крепостиния хълм със Замъка. Разходка в Стария град:Градския площад с фонтана Роба, Кметството и Горния Площад. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 4 нощувки със закуски и вечери /2 в района на Загреб, и 1 в курорта Лидо ди Йезоло и 1 в района на Верона в хотели ***/, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входните такси на посещаваните обекти, сити такси, корабчето от Пунта Сабиони до Венеция и обратно, парка”Гардаленд”.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.