Каталог възрастни
Атина - Микена - Епидавър - Нафплио
Маршрут: Атина - Микена - Епидавър - Нафплио
365 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 06.00 ч. за Гърция. Привечер пристигане в Атина. Настаняване в хотел. При възможност - вечерна пешеходна разходка в центъра на града. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Панорамна обиколка на града с автобус и местен екскурзовод на български език – разглеждане на Акропола, Храма на Зевс, Арката на Адриан, стария олимпийски стадион, Националната библиотека, Парламента, Университета, Президентския дворец и Археологическия музей. Пешеходна разходка в старинния квартал “Плака”, в подножието на Акропола, свободно време по търговската улица. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. По желание:
•отпътуване през Коринтския канал за полуостров Пелопонес. Целодневна екскурзия до Епидавър /разглеждане на Античния театър, Музея и древния медицински център Асклепион/, посещение на първата столица на Гърция – Нафплио. Отпътуване за Микена и разглеждане на кръговите гробници, останките от дворцовия комплекс и кошероподобната гробница на Агамемнон. Привечер връщане в Атина.
•Свободно време в града. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

Цената включва:
транспорт с автобус, 3 нощувки със закуски в хотел *** в Атина, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, панорамна обиколка на Атина с екскурзовод на български език, медицинска застраховка.
Цената не включва:
доплащане за еднодневна програма на полуостров Пелопонес

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.