Каталог възрастни
Будапеща-Мелк-Линц-Мюнхен-Линдерхоф-Оберамергау
Маршрут: Будапеща - Мелк – Линц – Мюнхен – Линдерхоф – Оберамергау
535 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив 05.00 ч., от София в 07.00 ч. по маршрут: Белград - Будапеща. Привечер пристигане в града и възможност за разходка с корабче по р. Дунав с местен екскурзовод на български език. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Мелк - един от най-красивите бенедиктински манастири от 12 в. с най-богатата колекция на книги в Европа. Свободно време за разглеждане на манастира. Отпътуване за Линц. Туристическа програма в живописния стар град: централния площад “Хауптплац” с Църквата “Урсулиен кирхе”, Kолоната на Светата Троица, Катедралата, сградата на Kметството, моста над река Дунав, свързващ двете части на града и Шлос Линц- бивша резиденция на император Фридрих III, престрояван периодично след 799 година. От него се разкрива чудесен изглед по посока на многото църковни шпилове. Свободно време.Нощувка.
3-ти ден Закуска.
Отпътуване за Мюнхен - столица на провинция Бавария. Посещение на двореца Нимфенбург, построен през 17век,един удивителен бароков дворец и лятна резиденция на баварските монарси. Разглеждане на Мюнхен: площад "Мариенплац" със сградата на Старото и Новото Кметство - изключително творение на строителството, колоната на „Св. Богородица”, най-популярният символ на Мюнхен - катедралата Фрауенкирхе, църквата"Свети Петър" - най-старата в Мюнхен, „Карлсплац”, църквата Михаелскирхе,музея „Лов и риболов”,Операта, Резиденция, в който са живеели кралските особи от фамилията Вителбах, управлявала Бавария от 1200 до 1918 г., /сградите, обединени в комплекса, са в различни стилове, като някои от тях са музеи/, "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Бавария. Разглеждане на замъка Линдерхоф, любимо място за усамотение на Людвиг II - музикалния павилион, терасовидните градини, храма на Венера, Гротто и кралската хижа. Фотопауза в Оберамергау и разглеждане на рисуваните къщи. Отпътуване за Словения. Нощувка в Крани.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София/Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 4 нощувки: (1 нощувка+1 закуска в Будапеща; 1 нощувка+1 закуска в Линц; 1 нощувка +1закуска в Мюнхен; 1нощувка+1 закуска в Крани в хотели***/, туристическа програма в посещаваните градове, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входните такси на туристическите обекти

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.