Каталог възрастни
Париж-Женева-Милано самолет и автобус
Маршрут: Париж – Дисниленд и замъците по река Лоара – Женева - Милано
1195 лв.
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от летище София в 16.45ч., кацане в Париж в 18.45ч., трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.
2-ти ден
Преди обед туристическа обиколка с автобус на централната част на града-Операта, площад “Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, новия квартал “Дефанс”, Сорбоната, Пантеона, катедралата “Нотр Дам”. Свободно време. Възможност за изкачване на Айфеловата кула. Привечер посещение на хълма “Монмартър” с църквата “Сакре Кьор”. Нощувка.
3-ти ден
Посещение на катедралата “Нотр Дам”. По желание посещение на Лувъра /3-4 часа/, разходка по Шан-з-Елизе и Триумфалната арка. Свободно време в центъра на града. Панорамна разходка с корабче по река Сена. Нощувка.
4- ти ден
Посещение на увеселителния парк Дисниленд. Привечер отпътуване за замъците по река Лоара. Настаняване в хотел в района на Турс. Нощувка.
5- ти ден
Туристическа програма с възможност за разглеждане на Разглеждане на замъка Амбоаз (един от най-старите кралски замъци по Лоара – любима резиденция на кралете от династията Валонци, тук умира Шарл VIII, тук живее Франсоа I, докато наблюдава строителството на Шамбор, в параклиса на замъка се намира гроба на Леонардо да Винчи), разглеждане на имението Кло Люс (където Леонардо да Винчи прекарва последните години от живота си, отдавайки се на своите инженерни изобретения). Следва разглеждане на замъка Шанонсо, един от най-красивите образци на френския Ренесанс. Отпътуване за Бур-ан- Брес. Нощувка.
6-ти ден
Отпътуване за Щвейцария. Отпътуване за Женева и туристическа програма в града – парка около Женевското езеро с фонтана и цветния часовник, Острова на Жан-Жак Русо, катедралата “Сен Пиер”, Мемориала на Реформацията, колежа “Калвин”. Свободно време. Отпътуване за Италия. Вечерта настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.
7-ми ден
Закуска. Сутринта пешеходна разходка в центъра на града – Пиаца Дуомо с Катедралата и покритата галерия “Витторио Емануеле”, Пиаца делла Скала с оперния театър “Ла Скала” и паметника на Леонардо. Отпътуване за Хърватска. Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.
8-ми ден
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
самолетни билети, трансфер летище-хотел, транспорт с автобус, 7 нощувки ( 3 в хотел в района на Париж , 1 в района на Турс и 1 в Бур-Ан- Брес, 1 нощувка със закуска в района на Милано в хотел*** и 1 нощувка в хотел*** в района на Загреб), туристическа програма в посещаваните градове, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входните такси на посещаваните обекти и разходката с корабче по река Сена

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
20 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
30 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото или летищните такси.