Каталог възрастни
Истанбул - императорският град
Маршрут: Истанбул - Одрин
185 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 06.00 ч. по маршрут: Свиленград –Одрин-Истанбул. Посещение на МОЛ „Форум Истанбул”, аквариума ”Тюркуазуу” и музея „Маджик Айс”. Привечер настаняване в хотел в историческия център на града. По желание екскурзия ” Вечерен Истанбул” – панорамна обиколка с автобус на центъра на старата европейска част на града с площад “Султанахмет”, моста “Ататюрк” над “Златния рог”, хълма „Пиер Лоти”, площад “Таксим” – любимо място на турската
младеж и интелигенция в новата европейска част на Истанбул, квартала “Ортакьой” с многобройни ресторанти и нощни барове, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора, осветен от компанията “Филипс” през 2007 г. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Панорамна туристическа обиколка на града с автобус и местен екскурзовод – султанския дворец “Топкапъ”, Синята джамия / отвътре/ , храма “Св. София”, Хиподрума и новия султански дворец “Долмабахче Сарай”. Посещение на българската църква “Св. Стефан” /отвътре/. Преминаване през мост над Босфора и посещение на Азиатската част с кратка почивка за кафе и снимки. След обяд по желание:
  • Посещение с местен екскурзовод на храма „Св. София” и султанския дворец “Топкапъ”;
  • Посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 04 март 2011 година. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.
  • Посещение с местен екскурзовод на бароковия дворец Долмабахче, в който е живял Ататюрк.
  • Разходка в Таксим – съвременния център на Истанбул, от площад Таксим по улица Истиклял до кулата на Галата. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. По желание: разходка с корабче по Босфора с местен екскурзовод и възможност за разглеждане на европейския и азиатския бряг на Истанбул ИЛИ разходка до Египетския пазар и комплекса със Сюлеймание джамия. Отпътуване за Одрин. Кратък престой в центъра на града с възможност за посещение на Селимийе джамия и паметника на архитекта Мимар Синан. Следобед отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

Цената включва:
транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в хотел категория 3* в центъра на града, панорамна туристическа обиколка с автобус с лицензиран местен екскурзовод на български език, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входните таски на посещаваните обекти и екскурзиите по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.