Каталог възрастни
Охрид - Едеса
Маршрут: Битоля - Охрид - Кастория – Малко Преспанско езеро
235 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 06.00ч. от спирката на хотел ”Тримонциум” по маршрут Битоля – Охрид. Пешеходна разходка в Битоля - третия по големина град в Македония, съхранил традиционната си архитектура и духа на старите македонски занаяти: Часовниковата кула - символ на града и църквата "Св.Димитър" - най-голямата в града, изградена през 1830г. на мястото на малък параклис със същото име. Свободно време в Битоля или по желание посещение на античния град Хераклеа Линкестис- стратегически град, основан от Филип Македонски и получил името си в чест на митологичния гръцки герой Херакъл. Отпътуване за Охрид – град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Настаняване. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. 8.30ч. Пешеходна разходка в стария Охрид: църквата "Св.Богородица Перивлепта", Самуиловата крепост; църквата "Свети Климент", която заради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата "Св.Пантелеймон", където се съхраняват мощите на св. Климент; църквата "Св.Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Св. София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; Античният театър и Градската чаршия. 11.30 ч. – отпътуване за Гърция. Привечер пристигане в Кастория– центърът на гръцката кожена индустрия, известен още и с красивото си езеро. Настаняване. Вечерна разходка в историческия център на града. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. 8.00ч. - Отпътуване за Малко преспанско езеро. Посещение на о-в Св. Ахил с останките от средновековния град Преспа, построен от българския цар Самуил през 10 век; останките на катедралната църква, където Самуил отнася мощите на св. Ахил Лариски и гроба на цар Самуил. Отпътуване за Едеса - един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Пешеходна разходка в красивия градски парк с водопадите и старата част на града. 15.00ч. – отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

Цената включва:
транспорт с комфортен автобус *** (климатик, видеосистема, минибар), 1 нощувка със закуска в студио в Охрид, 1 нощувка със закуска в хотел **+ в района на Кастория, пешеходна разходка с местен екскурзовод в Охрид, пешеходна разходка в Кастория, посещение на Малко Преспанско езеро и остров св. Ахил, пешеходна разходка в Едеса, застраховка "Медицински разходи и злополука в чужбина", екскурзоводско обслужване по целия маршрут.
Цената не включва:
посещение на античния град „Хераклея Линкестис“, входна такса в църквата "Св. Богородица Перивлепта", входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт, посещение на античния град „Хераклея Линкестис“ (с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод) при минимум 20 туристи.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.