Каталог възрастни
Загреб - Грац - Линц - Виена - Будапеща
Маршрут: Загреб - Грац - Линц - Виена - Будапеща
575 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч. по маршрут: София - Белград – Загреб. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в района на Загреб или в мезонетни вили в Терме Чатеш/Словения. Нощувка.
2-ри ден
Отпътуване за Грац и туристическа програма в града: крепостта Шлосберг, улица Херенгасе: сградата на Ландхаус – парламента на Щирия, бароковата църква Щатфаркирхе, Рисуваната къща. Разходка по улица Хофгасе, Кунстхаус и островът на река Мур. Свободно време. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Линц. Туристическа програма в живописния център на стария град - Алтщадт, където се извисява Колоната на “Св Троица, Шлос Линц – бивша резиденция на император Фридрих III, престрояван периодично след 799 година. От него се разкрива чудесен изглед към реката и “градската планина” Пьостлинберг с пищния бароков храм Зибен Шмерцен Мариенс, Ландхаус - седалище на правителството на провинцията, гурернатора и парламента, катедрала на Линц – Нойер Дом, сградата на Алтес Радхаус и къщата на прочутия астроном Йоханес Кеплер Отпътуване за Мелк - един от най-красивите манастири в Централна Европа. Свободно време за разглеждане на манастира. Отпътуване за Виена. Настаняване в хотел в околностите на Виена. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Посещение на двореца “Шонбрун” и неговите градини. Посещение на двореца “Белведере” и неговите паркове.Панорамна обиколка с автобус и разглеждане на Ринговата улица с нейните представителни сгради – Операта, Бурггартен с паметника на Моцарт, Парламента, Кметството, Бургтеатър, Университета, Вотивкирхе Пешеходна разходка в централната част на Виена – разглеждане на площад “Мария-Терезия”, двореца “Хофбург”, църквата “Свети Петър”, катедралата “Свети Стефан”. Свободно време по търговската улица “Марияхилферщрасе”. Посещение на увеселителния парк “Пратера”. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на града с автобус и eкскурзовод на български език – Площада на героите, Операта, Парламента, Будайската крепост Кралския дворец, Рибарските кули, катедралата “Матияш”. Свободно време в централната част на Будапеща - улица “ Ваци”. Настаняване в хотел. Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 5 нощувки с 4 закуски в хотели***, /1 в района на Загреб или в термалния комплекс Терме Чатеш/Словения в мезонетни вили, 1 в околностите на Грац, 2 във околностите на Виена и 1 в Будапеща, туристическа програма в посещаваните градове, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.