Каталог възрастни
Истрия - Триест - Венеция
Маршрут: Загреб - п-ов Истрия - Триест - Венеция
575 лв.
6 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване в 06:00 ч. от Пловдив по маршрут: София - Белград - Загреб. Вечерта пристигане в района на Загреб и настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в Загреб: площад “Бан Йелачич”, Националния театър, площада и паметника на Крал Томислав, Катедралата, църквата "Св. Марко”. Отпътуване за Риека и разглеждане на морската столица на страната – Крепостта, Триумфалната арка и Старата порта, църквата “Възнесение Богородично”. Отпътуване за Опатия /Хърватската Ница/ и пешеходна разходка по крайбрежния булевард. Настаняване в хотел в курорта Ловран. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Целодневна екскурзия в полуостров Истрия. Разглеждане на град Пула – римския амфитеатър от I в.пр.н.е., Катедралата, Цитаделата, храма на Август, църквите “Св. Богородица”, “Св. Никола” и др. Посещение на град Ровин: Градската порта, Стария град с Камбанарията, Кметството и часовниковата кула. Връщане в Ловран. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Италия. Преди обяд пристигане в Триест и посещение на Стария град, свободно време с възможност за разглеждане на средновековния замък „Мирамар” и неговите градини. Отътуване до Венеция и настаняване в хотел в курорта Лидо ди Йезоло. Нощувка.
5-ти ден
Отпътуване за Пунта Сабиони и качване на корабче до Венеция. Туристическа програма в града – базиликата “Сан Марко”, Кампаниле, Двореца на Доджите, музея ”Коррер”,Часовниковата кула, Моста на въздишките и моста “Риалто”. Свободно време. Около 18 часа отпътуване за България. /По желание нощувка в Словения/.
6-ти ден
Привечер пристигане в Пловдив.

Цената включва:
транспорт с автобус, 4 нощувки със закуски /1 в района на Загреб, 2 в Ловран и 1в Лидо ди Йезоло в хотели *** /, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, туристическа програма в посещаваните градове, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.