Каталог възрастни
Италиански езера
Маршрут: Загреб – Любляна - Италия
675 лв.
7 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 04.30 ч. по маршрут: София – Ниш - Белград – Загреб – Любляна. Настаняване в хотел в района на града Любляна. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Италия. Пристигане в Сирмионе - старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на емблематичното Лаго ди Гарда – най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Отпътуване за Бардолино /селище, известно с производството на червено вино/ и за Пунта Сан Виджилио /курортно селище, разположено в подножието на Монте Балдо, дължащо името си на монаха-светец, живял по тези земи. В северния нос се намира и Залива на сирените, чийто райски плаж го превръща в едно от най-известните места в Италия/. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за езерото Исео - най-малкото алпиийско езеро, едно от най-очарователните и романтични езера в Италия . В средата се намира Монте Изола./ По желание мини круиз до острова от основните пристанища на езерото Исео и разходка из приятните крайбрежни селища, населени с аристократични вили/. Отпътуване за езерото Комо – най-дълбокото и едно от най-добре познатите италиански езера. Посещение на очарователният Беладжо – съкровището на езерото, едно от най-романтичните и красиви италиански
градчета. По желание посещение на Вила Мелци. Отпътуване за Комо. Кратка спирка в центъра: площадът Пиаца дел Дуомо, катедралата Санта Мария Маджоре, Кметството. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за най-дългото от италианските езера – Лаго Маджоре и към
Боромеовия залив между Стреза и Вербания, с разположените там пет острова./ По желание пътуване с ферибот до три от тях. Посещение и разходка на Изола Мадре - известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина, Изола Пескатори – островът на рибарите и Изола Белла, най-популярният от островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.)./ Отпътуване за Стреза, чиято туристическа слава се дължи на разказите на писатели като Стендал, Дикенс, Байрон и Хемингуей. Настаняване в хотел в
района. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване към езерото Орта, невероятно малко езеро в Северна Италия в полите на Монте Роза, предпочитано от туристите заради спокойния пейзаж, богатата история и бароковата архитектура. Пристигане и разходка из центъра на селището Орта Сан Джулио. Фотопауза на остров Сан Джулио, над който се издига едноименната базилика. Отпътуване за Словения. Вечерта пристигане в хотел в Кръшко. Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Отпътуване за Постойна. Разходка с електрическо влакче из мистериозния свят на пещерата “Постойнска яма”. Отпътуване за България.
7-ми ден
Пристигане в Пловдив рано сутринта.

Цената включва:
транспорт с автобус , 5 нощувки със закуски / 1 в района на Любляна, 1 в района на Верона/Лаго ди Гарда, 1 в района на Лаго ди Комо, 1 в района на Лаго Маджоре, 1 в Кръшко в хотели ***, туристическа програма, екскурзоводска програма по време на целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, ферибота
до Изола Белла и Монте Изола и посещението на пещерата Постойна яма.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.