Каталог възрастни
Кавала - о. Тасос
Маршрут: Драма - Керамоти - Лимена - Кавала
185 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
В 06.00 ч. отпътуване от Пловдив по маршрут: Белово - Якоруда - Гоце Делчев – Драма. По желание пазаруване в магазин от веригата LIDL до Драма. Отпътуване за Филипи. Фотопауза в античния град, в който Апостол Павел и трима негови спътници проповядват Евангелието на лидийците. Отпътуване с ферибот до о. Тасос / без допълнително заплащане/. По желание вечеря в местен ресторант.
Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Туристическа обиколка на острова с автобус /100км./ до най-южния и втори по големина град на острова- Лименария и манастира”Св. Архангел Михаил”. Туристическа програма в Лимена – главния град на острова: агората, останките на храма на Дионисий, Археологическия музей, църквата “Свети Никола”. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Керамоти с ферибот.Пешеходна обиколка на старата градска част на Кавала- Панагия, паметника на Мехмед Али, акведукта “Камарес” и Средновековната крепост. Свободно време. Около обяд отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в хотел *** на о. Тасос , фериботни билети, обиколка на острова с автобус, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, туристическа програма в Кавала, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.