Каталог възрастни
Тирана - Дуръс - Елбасан
Маршрут: Скопие – Струга – Тирана - Дуръс - Елбасан
245 лв.
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 06.00 ч. по маршрут: Кюстендил- Крива Паланка – Скопие – Струга – Тирана. Вечерта пристигане в Тирана и настаняване в района на града. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в Тирана: Площад "Скендербег", Джамията "Етем Бей", Часовниковата кула и статуята на Скендербег – националния герой на Албания, Дворецът на културата, Националният исторически музей, Паметникът на "майка Албания". Свободно време. Следобед – полудневна екскурзия до Дуръс - един от най-старите римски градове в Средиземноморието и най-голямото пристанище в Албания. Пешеходна разходка в центъра на града: Крепостта с венецианската кула и амфитеатъра. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. По пътя пешеходна разходка в Елбасан - древната Скампа, възникнала през 4 век, известен днес с добре запазените си крепостни стени. Отпътуване за България.
4-ти ден
Пристигане в Пловдив рано сутринта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в района на Тирана в хотел ***, екскурзоводско облсужване по целия маршрут, медицинска застраховка
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.