Каталог възрастни
Сицилия - любовта на юга и Малта - страната на рицарите
Маршрут: Алберобело - Чефалу - Палермо - Монреале - храма в Сегеста - Рагуза - Позало - Малта/Ла Валета - Сиракуза - Катания - Таормина
720 лв.
8 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:

1-ви ден
Отпътуване от Пловдив по маршрут: Янина - Игуменица. Отпътуване с ферибот за Бари/Бриндизи. Нощувка на ферибота.
2-ри ден
Сутринта пристигане в Бари. Кратък престой в градчето Алберобело. В буквален превод името означава „Красиво дърво”. Този италиански район печели популярност с уникалните си постройки, известни като „Трули” (Trulli) –праисторически постройки от варовик, запазени непокътнати до наши дни. Следобед отпътуване с ферибот от Вила Сан Джовани за Чефалу. Историята на съвременния град Чефалу започва от норманския крал Руджеро ІІ, който се зарича да построи църква, спасявайки се по чудо след корабокрушение. Катедралата на Чефалу е построена в периода1131-1240 г. като най-важно религиозно средище в Сицилия. Отпътуване за Палермо Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Разглеждане на столицата на Сицилия - Палермо, разглеждане на многобройните църкви в характерния арабско - нормански стил, бароковата сграда на Общината, Кметството, площад "Претория" с фонтана, Катедралата, Кралския дворец. Отпътуване за Монреале - един от най - колоритните градове на острова. Разглеждане на катедралата (уникален ансамбъл от византийски мозайки, датиращи от XII- XIII век, пресъздаващи сцени от Стария и Новия Завет), манастира (построен на мястото на бенедиктинско абатство, основано през XII век от норманите). Настаняване в хотел. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Сегеста и разглеждане на храма от V в. пр. н.е. Отпътуване за Агридженто, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Разглеждане на Долината на храмовете – една от най - големите древногръцки забележителности. Фото - пауза в долината, където през V век пр.н.е. са построени основните дорийски храмове - едни от най - внушителните здания на древна Елада. Отпътуване за Рагуза и посещение на историческия център Ибла с впечатляващите барокови църкви и замъци. Настаняване в хотел в Позало. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за Малта с ферибот /пътуването е около 1,45 мин/. Пристигане в Ла Валета. Туристическа програма в града: Крепостта - най - добрият образец на европейското военно строителство; катедралата "Св.Йоан" - шедьовър на бароковата архитектура, известна с безценните си стенописи, светилище за рицарите на Малтийския орден; Дворецът на Великия Магистър, в който се помещават Парламентът и Президентството. Свободно време. По желание посещение на „Malta Experience” с демонстрация на историко-документално шоу. По желание посещение на Националния малтийски аквариум. Вечерта връщане в Позало. Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Отпътуване за Сиракуза - най - красивата гръцка колония в Сицилия, родно място на прочутия учен от древността Архимед. Градът е основан преди 2 700 години, с важна роля в античността, като е един от най-мощните центрове на Средиземноморието. Посещение на археологическите разкопки, Гръцкия театър, Римския амфитеатър и храма на Дионисий. Следобед отпътуване за Катания- вториs по големина град на Сицилия. Туристическа програма: Лиотру – Фонтанът-слон, символ на града, бароковият градски център, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, площад Дуомо. Отпътуване за Таормина. Нощувка.
7-ми ден
Закуска. Разходка из най - аристократичния град на Сицилия и разглеждане на забележителностите: античния театър, катедралата, градините на Вила Комунале, Корсо Умберто І. Фото-пауза в подножието на вулкана Етна. Отпътуване за Бари/Бриндизи. Вечерта отпътуване с ферибот за Игуменица.
8-ми ден
Пристигане в Гърция сутринта. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

Цената включва:
  • транспорт с автобус, 5 нощувки със закуски /2 в района Палермо, 2 в Позало и 1 в района на Таормина/
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • медицинска застраховка.
Цената не включва:
  • фериботни билети: Игуменица - Бари/Бриндизи - Игуменица /около 95 евро/, Позало-Малта-Позало /около 80евро/, двупосочен фериботен билет Вила Сан Джовани - Месина 16 евро
  • входни такси по маршрута: Двореца на Норманите - 10 евро, Катедралата в Монреале - 6 евро, Храма в Сегеста - 8 евро, Сиракуза: Археологическият комплекс - 10 евро, градска такса 2 - 3евро /заплаща се от туриста на рецепция в хотелите/.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.