Каталог възрастни
Будапеща - Прага - Бърно - Виена
Маршрут: Будапеща - Прага - Бърно - Виена
495 лв.
6 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от в 04.00 ч. по маршрут Пловдив – Белград – Будапеща.Пристигане в Будапеща привечер.По желание на групата разходка с корабче по Дунава с местен екскурзовод на български език. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден
Отпътуване за Прага. След обяд пристигане в Прага. Туристическа програма в града – замъка “Пражки храд”, площад “Храдчани”, катедралата “Свети Вит”, Карловия мост, площадите “Старe место” и “Новe место”. Свободно време . Вечерта настаняване в хотел. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. По желание посещение на замъка “Пражки храд”, улица „Лорета” и църквата „ Св. Богородица на Лорета”. Свободно време в центъра. След обяд посещение на замъка Конопище, резиденция на Франц Фердинанд, притежаваща най- голямата трофейна и ловна колекция в Европа, разположен на 50км. от Прага. Връщане в града.Нощувка.
4-ти ден
Закуска. По желание на групата:
  • отпътуване за Бърно. Престой около 2 часа за разглеждане на града - Площада на Свободата, улица “Масарикова”, площад “Зелни” с Парнаския фонтан, катедралата “Свети Петър и Павел”, Старото и Новото кметство. Отпътуване за Виена. Панорамна обиколка с автобус и разглеждане на Ринговата улица с нейните представителни сгради – Операта, Бурггартен с паметника на Моцарт, Парламента, Кметството, Бургтеатър, Университета, Вотивкирхе. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Посещение и разглеждане на двореца Шонбрун и неговите градини. Посещение и разглеждане на двореца Белведере. Туристическа програма в центъра на града: Хофбурга, улиците „Грабен” и „Колмар”, Колоната на Чумата, катедралата „Св. Стефан”. Свободно време в центъра на града. Привечер по желание посещение на увеселителния парк “Пратера”. Вечерта отпътуване за България.
6-ти ден
Сутринта пристигане в Пловдив.

Цената включва:
транспoрт с луксозен магистрален автобус, 4 нощувки със закуски ( 1 в Будапеща в хотел ***, 2 нощувки със закуски в Прага хотел *** и 1 нощувка със закуска във хотел*** в околностите на Виена ), туристическа програма във Виена, Прага, Бърно, местен екскурзовод в Прага , екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входните такси на туристическите обекти, доплащане за вечеря в ресторанта на хотела във Виена.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.