Каталог възрастни
Боденско езеро - Елзас
Маршрут: Вадуц – Цюрих – Констанц - Боденско езеро – Майнау – Шафхаузен – Райнфал - Мюлуз - Колмар – Оберне – Страсбург - Мюнхен
695 лв.
6 дни / 5 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05.00ч. по маршрут: София – Белград – Загреб. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
2-риден Закуска.
Отпътуване за Цюрих. Кратък престой във Вадуц–столицата на Лихтенщайн: Стария град, Катедралата, Парламента, Резиденцията. Отпътуване за Цюрих и кратка пешеходна разходка в центъра на града: Банхофщрасе, Параде плац, под който се намират най-големите банкови трезори в света, църквата “Фраумюнстер” от ІХ в. и фотопауза от Мюнстербрюке над река Лимат към Катедралата и началото на Цюрихзее. Настаняване в хотел в района на Цюрих. Нощувка.
3-ти ден
Отпътуване за Констанц. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата - най-старата и най-величествена сграда в града; Марктщете - главната улица на стария Констанц; Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори; площад „Обермаркт”, на който са се извършвали публични екзекуции; хотел „Барбароса”, Кметството и Концил- сградата на пристанището, където се е провел най-големият църковен събор в Европа в края на Средновековието. Посещение на Майнау- острова на цветята в Боденското езеро, най-голямото в Германия, т.нар. „Синьо чудо”, разположено между Швейцария, Германия и Австрия. Посещение на Шафхаузен - живописен средновековен град, разположен на територията на Швейцария. Кратка туристическа програма: Старият град с приказни барокови сгради, изрисувани с фрески и над 170 еркерни прозореца; бенедиктинският манастир „Вси Светии”; църквата „Св. Йоан”; крепостта Мунот. Фотопауза на водопада Райнфал - най-големият в Европа с широчина 150м. Отпътуване за френската област Елзас. Вечерна разходка в центъра на Мюлуз. Настаняване в хотел. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Колмар– романтично градче основано от франките, туристическия портал на Средновековието. По желание разходка в миналото на Колмар с туристическо влакче: Къщата със стоте глави, Готическата катедрала „Сент Мартен” и Адолф хаус– най-старата къща в града. Отпътуване за сърцето на Елзас- Оберне – приказен град с типичната архитектура на къщите–остри покриви, открояващи се с тъмния си цвят греди на скелето ...и неизменните висящи саксии с цветя. Следобяд пристигане в Страсбург, туристическа програма в града: двата главни площада Гутенберг и Клебер, катедралата Нотр Дам с уникалния астрологичен часовник от времето на Просвещението, къща Камерзел, Старата аптека и паметника на Гутенберг. Разходка из старинния квартал “Малката Франция”, запазил духа на Средновековието. Тук, в каналите се оглеждат автентични къщи от ХV, ХVІ и ХVІІ век. Нощувка в района на Аугсбург.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Пешеходна обиколка на централната част: Мариенплац, Старото кметство, Новото кметство, църквите “Св. Петър” и “Фрауенкирхе”. Отпътуване за Загреб и нощувка в района на града.
6- ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 5 нощувки с 4 закуски / 1 в района на Любляна, 1 в района на Цюрих, 1 в Мюлуз, 1 в района на Аугсбург и 1 в района на Загреб в хотели ***/, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входни такси на посещаваните обекти

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.