Каталог възрастни
Залцбург – Люксембург - Брюксел – Антверпен – Амстердам – Ротердам – Франкфурт - Виена
Маршрут: Залцбург – Люксембург - Брюксел – Антверпен – Амстердам – Ротердам – Франкфурт - Виена
895 лв.
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив по маршрут: София – Загреб . Нощувка в района на Загреб.
2-ри ден
Отпътуване за Залцбург. Пристигане в града преди обяд. Пешеходна туристическа програма в родния град на Моцарт – Катедралата с четирите централни площада, крепостта “Хоензалцбург”, манастирския комплекс “Свети Петър”, Резиденцията на залцбургските архиепископи-князе, Стария пазар, Университетската църква, градините на двореца “Мирабел”, родната къща на Моцарт. Отпътуване за Щутгард и кратка вечерна разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.
3-ти ден
Отпътуване за Люксембург и туристическа програма в един от най-безопасните градове в целия свят: Кралския булевард, часовника Велдбилинг, Националния монумент на солидарността с вечния огън, Катедралата, Площада на армията, резиденцията на Великия херцог. Отпътуване за столицата на Обединена Европа – Брюксел. Настаняване в хотел. Нощувка.
4-ти ден
Туристическа програма в Брюксел: Гранд плац, брюкселския импозантен пазар от XV век, разположен в центъра на Пти ринга, Позлатената плоча oт 1899 година, посветена на града от признателните му художници, Манеке Пис - известната статуя на пишкащо малко момче, Кралския дворец и сградата на най- красивото кметство в Европа. Свободно време. Към обяд отпътуване за Антверпен. Туристическа програма: Къщата на Рубенс, пристанището с дворцитете на гилдиите, Речния замък Стеен с морския музей, Катедралата, Музеят на Диамантите. Свободно време. Отпътуване за Амстердам. Настаняване в хотел. Нощувка.
5-ти ден
Отпътуване за Амстердам. Туристическа програма в града: площад Дам - сърцето на Амстердам с Историческия музей, Кралския дворец, Музея на Мадам Тюсо, Музея на Ван Гог. По желание разходка с корабче. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.
6-ти ден
Отпътуване за Ротердам – второто по големина в света пристанище след това в Шанхай. Кметството, Борсата, църквата “Св. Лаврентий”, мостовете над р. Маас – Еразмусбрук и Вилембрук, кулата Еуромаст, кубичните къщи. Отпътуване за Фракфурт. Настаняване в хотел. Нощувка.
7-ми ден
Туристическа програма в града: площад Рьомер и Кметството, църквата Алте Николайкирхе, Катедралата, Историческия музей, Старата Опера, Гьотехаус и други забележителности на града. Свободно време. Нощувка.
8-ми ден
Пристигане във Виена и туристическа програма в града. Панорамна обиколка с автобус и разглеждане на Ринговата улица с нейните представителни сгради – Операта, Парламента, Кметството, двореца “Хофбург”, Бурггартен с паметника на Моцарт, Бургтеатър, Университета, Вотивкирхе. Свободно време. Отпътуване за Будапеща и настаняване в хотел. Нощувка.
9-ми ден
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с луксозен автобус, 8 нощувки / 1нощ. в района на Загреб, 1 в района на Щутгарт, 1 в района на Брюксел , 2 в района на Амстердам, 1 в района на Франкфурт, 1 нощувка в околностите на Виена и 1 в Будапеща хотели **/*** , туристическа програма в посещаваните градове, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.