Каталог възрастни
Киев - люлката на православието
Маршрут: Черновци - Светата обител „Пачаевска лавра” - Ровно - Киев /„Киево-Печорска Лавра” - Подол и Киевска Липка/
469 лв.
6 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив 05.00 ч. от спирката на х-л „Тримонциум” по маршрут: Русе - Букурещ - Черновци. Преминаване на румъно-украинската граница. Вечерта настаняване в хотел на територията на Украйна – гр. Черновци, разположен на около 40 километра от границата в провинция Буковина, по поречието на р. Прут и в подножието на украинските Карпати. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в Черновци /Малката Виена/, който в миналото е бил част от Австро-Унгарската империя. Интерес представляват централния площад –лицето на града, украсен със изящни сгради, Арт музея, резиденцията на Буковинските метрополити, сградите на Филхармонията и Театъра. Разходка по магнетичната улица „Олга Кобилянска” -историческата Херенгассе. Отпътуване за Светото Успение - Пачаевска лавра и посещение на манастира и катедралата ”Св. Троица”. С постановление на Светия синод от 1833г. на манастира е даден статут на лавра / само на най-значимите манастири се преписва това звание/ и той се превръща в най- големият образователен и духовен център за страната. Разглеждане на пещерния храм с иконостаса, подарен от Александър II през 1859г. и църквата посветена на Света Богородица. Отпътуване за Ровно. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Киев – един от най- древните градове в Източна Европа, разположен там, където река Десна се влива в Днепър. Около обяд пристигане в града и туристическа програма с автобус и местен екскурзовод: „Съвременен Киев”: централният площад „Независимост”, Университета, посещение на Владимирския събор, Златните порти – тържественият вход и символ на средновековен Киев; „Софийският площад” с катедралата „Св. София Киевска” (ЮНЕСКО), архитектурен шедьовър, съхранил уникални фрески и мозайки от 11в., дело на византийски майстори; паметника на Богдан Хмелницки – казашки хетман; посещение на Михайловския Златовръх манастир с църквата Св. Архангел Михаил; паметника на княз Владимир, покръстил русите; площада на „Славата”, Крайбрежната улица край река Днепър и др. Настаняване в хотел.
  • По желание, срещу допълнително заплащане вечеря в украински ресторант. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Посещение с местен екскурзовод на манастира Киево-Печорска лавра /ЮНЕСКО/, който се издига в околностите на Киев. Той е един от най-старите древноруски манастири и един от най-важните храмове на територията на страната. Духовният дом е издигнат през XI век, като за негов основател се посочва княз Ярослав Мъдри. През XI – XIII в. манастирът играе важна роля за развитието на руската култура и става център на летописна и житийна литература. След разрушаването му през 1240 г. от Бату, манастирът Киево-Печорска лавра е издиган наново през XIV-XV век. През 1598 г. той получава наименованието „лавра”. Връщане в Киев.
  • по желание срещу допълнително заплащане пешеходна екскурзия с местен екскурзовод по старите улички на Подол – старинната част на Киев. По време на тази екскурзия ще видим: „Контрактовия площад”, Киево-Могилянската академия, основана в 17 в.; действащият женски Фроловски манастир „Възнесение Господне” (16в.); „Музея–една улица”; музея на Михаил Булгаков - „Дом Турбинных”; фонтана „Самсон”. Свободно време на „Андреевски спусък” – една от най-старите улици на града. Разходка по пешеходния мост на Днепър. Па желание разходка с корабче по Днепър – ”Панорама на Киев”, времетраене около 1.5 часа. Свободно време в центъра на града. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Пешеходна екскурзия „Киевска Липка” – кварталът, в който някога е живяла киевската аристокрация. Днес там се намират голяма част от украинските правителствени здания. Красиви необичайни здания в стил „Art modern” от 19 и началото на 20 век. Там ще видим: Къщата на химерите, Националната банка, Президентството, Дома на Плачещата вдовица, Шоколадовият дом, Дома на генерал-губернатора, Маринския дворец и др. Свободно време в центъра на града за обяд и отпътуване от Киев. Попътни спирки през 2.5-3 часа на подходящи места за почивка и вечеря. Отпътуване за България. Нощен преход. /Киев-Пловдив -1455км/.
6-ти ден
Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 4 нощувки със закуски /1 в Черновци , 1 в Ровно и 2 в Киев в хотели *** /, панорамна обиколка „Съвременен Киев” с местен екскурзовод; посещение на Киево-Печорската Лавра с местен екскурзовод; пешеходна екскурзия „Киевска Липка (без входни такси); екскурзоводско обсклужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
допълнителни екскурзии:вечеря в украински ресторант – национална кухня; пешеходна екскурзия до старинния „Подол”с местен екскурзовод; разходка с туристическо корабче по Днепър – „Киевска панорама”: около 1.5 ч. местен екскурзовод. Входни такси за музеи: музей „Една улица” в Подол; къща-музей „Булгаков”.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.