Каталог възрастни
Северна Гърция - пещерата Алистрати - Драма - Серес
Маршрут: Пещерата Алистрати - Драма - Серес
175 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Привечер отпътуване от Пловдив за Гоце Делчев. Настаняване в хотел. \Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване и разглеждане на пещерата Алистрати, една от големите пещери в Европа и една от най-красивите в Гърция. Пешеходна разходка до ждрелото на р. Агитис и опътуване за манастира „Св. Богородица Икосифиниса” (VI в.), където се съхраняват мощите на 40 светци и едната от иконите е чудотворна. Отпътуване за Драма, настаняване в хотел в околностите на града. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване и посещение на манастира „Св. Йоан Продромос” (XIII в.) с богата византийска история, приютил гръцкия патриарх след падането на Константинопол. Отпътуване до Серес и разглеждане на града – Крепостта, централната градска част, старата катедрала „Св. Теодор” (XIII в.), църквата „Св. Никола” (XIV в.) и др. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив късно вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 2 нощувки със закуски в хотел **/***, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.