Каталог възрастни
Хърватия - античност и съвремие
Маршрут: Загреб - Плитвички езера - Трогир - Шибеник - Сплит - Задар
499 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05.00 часа по маршрут: София – Калотина – Ниш - Белград - Загреб. Настаняване в хотел в околностите на града. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Национален парк „Плитвички езера” – най-известният и посещаван Национален парк на Хърватия. Забележителни са 16-те езера, свързани помежду си от 92 водопада. /Разходката представлява комбинация от пешеходен тур и туристическо автобусче/. Отпътуване за Задар – главен град на Северна Далмация. Посещение на Стария град: Форум Романум, антични арки, бастиони, кули и крепости. По желание посещение на екскпозицията „Злато и сребро от Задар”. Посещение на морския орган, създаден край морския бряг през 2005г. от архитекта Никола Башич, състоящ се от 35 тръби с различна големина, поставени под бетонни стълби, спускащи се към морето. На този своеобразен инструмент „свирят” вълните и вятъра, създавайки своеобразен „Оркестър на природата”. Разглеждане и на другата инсталация, дело на Башич, наречена „Поздрав към слънцето” - кръгла остъклена повърхност с диаметър 22 метра, разположена на паважа край морския бряг, която събира слънчева енергия през деня и я освобождава през нощта под формата на разноцветни светлини. Отпътуване за Трогир. Нощувка в околностите на града..
3-ти ден
Закуска. Туристическа програма в Трогир - град-музей с най-добре запазения Романско – готически комплекс в Централна Европа. Отпътуване за Шибеник – едно от първите славянски селища по тези места. Посещение на Катедралата Св. Яков, изградена от мрамор и камък, образец от европейското късно Средновековие, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство през 2001г. Фотопауза край Двореца на ректора. До днес са се запазили само 2 от крилата на величествената някога сграда (от 1975 г. тук се помещава Музеят на град Шибеник). На централния площад “Република” се издига и ренесансовата сграда на кметството (построена през 16 в., разрушена по време на ВСВ и напълно възстановена след това в оригиналния й вид). Отпътуване за Сплит – град с 1 700 годишна история, най-голям град и пристанище в Централна Далмация. Туристическа обиколка: Стария град, който се намира в очертанията на Двореца на римския император Диоклециан – най-ценният образец на римската архитектура на източното крайбрежие на Адриатика, Катедралата „Свети Дуйе” - патрон на града и най-живописната част на средновековния град - площад Народни трг. Отпътуван за Трогир. Нощувка в околностите на града.
4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Загреб. Туристическа програма в историческата част на Загреб: бароковия епископски дворец и Катедралата със статуята на Дева Мария с 4-те ангела, каменната порта, площад „Св. Марк” с едноименната църква, църквата „Св.Св. Кирил и Методий”, площад „Св. Катерина” с най-красивата барокова църква в Загреб, площад „Бан Йелачич” – сърцето на града. Начало на туристическа програма в Стария град – Цитаделата „Камерленго”, кулата „Св. Марк” (най-старите запазени постройки) и катедралата „Св. Лорънс”. Настаняване в хотел в околностите на града. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус; 4 нощувки със закуски, /2 в околностите на Загреб, 2 в околностите на Трогир в хотели **/***; туристическа програма в Национален парк „Плитвички езера”, Задар, Шибеник, Трогир, Сплит, Загреб, медицинска застраховка
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.