Каталог възрастни
Черноморска Турция
Маршрут: Одрин - Истанбул - Шафранболу - Синоп - Самсун - Амасия - Трабзон - манастира Сумела - Сивас - Анкара
720 лв.
7 дни / 6 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване в 06,00 ч. от Пловдив по маршрут: Одрин - Истанбул. Пристигане след обяд и настаняване в хотел. По желание панорамна обиколка на европейската част на града с професионален екскурзовод на български език – султанския дворец “Топкапъ”, Синята джамия, храма “Св. София”, Хиподрума и новия султански дворец “Долмабахче Сарай”. Посещение на българската църква “Св. Стефан”. Свободно време. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване от Истанбул за Черноморския район на Турция. Спирка в Шафранболу – древен град, сега резерват на отоманската архитектура и в списъка на ЮНЕСКО на градове– паметници. Разглеждане на забележителностите – кервансарая и хамама на Джинджи ходжа, джамиите, часовниковата кула, Кметството и фонтаните и др. Отпътуване за Синоп, на брега на Черно море - град, основан от амазонките, кръстен според легендите, на тяхната царица Синова. Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.
3-ти ден
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Синоп – най-красивото естествено пристанище в Черно море и родно място на Диоген - крепостта, джамията Алаедин – ХІІІ в., медресето Алайе и др. На 11 км от центъра на града е единствения фиорд в Турция – Хамсилос фиорд. Отпътуване за античния град Самсун. Кратък престой в централната част на града. Пътуване до Амасия и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Разглеждане забележителностите на Амасия - град с повече от 3000 г. история – канала Ферхат (ХІІІв.), Психиатрична болница (ХІVв.), джамии, медресе и др. Разглеждане на скалните хетски гробници в края на града. Отпътуване за Трабзон. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Разглеждане на Трабзон, важен укрепен център още от времето на Византийската Империя, където Алексей Комнин бяга след детронирането си в Константинопол през ХІІ в, столица на християнска държава до 1461 г. Разглеждане на църквата „Св.София”(ХV в.), джамията Фатих, бившата катедрална църква „Вси светии”, джамията Йениджума, бившата църква Св. Евгений” и най-красивата отоманска джамия в Трабзон - Хатуние (ХVІв.), посветена на майката на султан Селим. Отпътуване за град Мачка и посещение на манастира Сумела (ХІV в.). Отпътуване за Сивас и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Разглеждане на Сивас и запазените паметници на селджукската архитектура от ХІІІ в., и прочути минерални лечебни извори. При възможност посещение на такава къпалня. Отпътуване за Анкара, столицата на Турция, и разглеждане на историческите й забележителности – крепостта, Музея на древните цивилизации, Мавзолея на Ататюрк и др. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден
Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
транспорт с автобус, 6 нощувки с 6 закуски и 5 вечери/ 1 в Истанбул, 1 в Синоп, 1в Амасия, 1в Трабзон, 1 в Сивас и 1 в Анкара в хотели***/, екскурзоводско обслужване по целия маршрут, местен екскурзовод на български език, медицинска застраховка.
Цената не включва:
входни такси за обекти и екскурзии по желание

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.