АВТОБУСНИ ЕКСКУРЗИИ 2018
Босненски пирамиди и светът на Кустурица (Дрвенград - Сараево - Босненските пирамиди - Мостар - Меджугорие)
Маршрут: Дрвенград-Сараево-Босненските пирамиди-Мостар-Меджугорие
175 лв.
4 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Дати: 21.09.2018 г.
Принтирай
Намери цена и резервирай
Дата
Бр. възрастни
Бр. деца


ПРОГРАМА:
21-24.09.2018

1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 21.30 ч. от спирката на хотел "Тримонциум" и от София в 23.30ч. от паркинга на стадион "В.Левски" по маршрут: Калотина-Крушевац-Чачак-Мокра Гора /610км./.

2- ри ден
Сутринта по желание посещение на Дрвенград, етно-селото, построено от режисьора Емир Костурица на хълма Мечавник, до границата между Босна и Херцеговина и Сърбия. Състои се от 35 дървени къщи, една от които е къщата на режисьора. Има църква „Св. Сава”, кино, което се нарича „Ъндърграунд”, библиотека „Иво Андрич”, магазин за еко-продукти. Отпътуване за Вишеград. Посещение на новия културен проект на Емир Кустурица-Каменград. По пътя панорама към моста на Мехмед Паша във Вишеград. Отпътуване за Сараево. Пристигане в града и пешеходна разходка: Инат къща, Кметството, Баш чаршия, Чешмата Себиль, и Катедралата „Сърце Иисусово”. Фотопауза при Латинския /Принципов/ мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд , което става причина за започването на Първата световна война. Разходка по автентичната турска „чаршия” с ориенталски магазини за сладкиши, традициона босненска кухня и кафенета. Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за пирамидите във Високо /30км./. Новото научно изследване на пирамидите се превръща в най-големият археологически проект в света, За разкопките, разучаването и съхранението на пирамидата са наети археолози и хиляди доброволци от цял свят. Те са прокопали подземните тунели /лабиринти/ в така наречените от Османагич ”древни пясъчници”, направени от човешка ръка. Според изследванията пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха. Отпътуване за подземния лабиринт. Изкачване около 200-300м и влизане в подземните тунели. Около 550м от тунелите са отворени за посетители. Престой в „стаята на здравето” и докосване до големия мегалит К-2-идеално място за медитация / 45-90мин/. Изследванията сочат, че „коремът” на камъка е керамичен, съставен от непознати пиезокристали, които преработват енергиите в полезни трептения. Той е поставен точно където дълбоко отдолу се пресичат две огромни и силни реки, доказани с апаратура. Тяхното мощно течение поражда гигантско геомагнитно разрушително поле, което долната страна на камъка поема и трансформира в полезни вибрации. По желание следобяд отпътуване за най-големия духовен център в цяла Босна – Меджугорие /140км/. Място известно с появата на Света Богородица пред 6 деца, посещавано от милиони поклонници всяка година.Отпътуване за Мостар. Разглеждане на центъра на града, Карагьоз Бей джамия и Стари мост, включен в списъка на ЮНЕСКО за паметници от световното културно наследсто, символ на мира и етническата толерантност. Нощувка.

4- ти ден
Закуска. Отпътуване за България. По пътя кратко посещение на манастира „Добрун” / на 13км от Вишеград/. Той е един от най-старите манастири на територията на днешна Босна и Херцеговина. Пристигане в България късно вечерта.


Цената включва:
 • транспорт с автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел *** в Сараево
 • пешеходна разходка в Сараево
 • екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва:
 • Дрвенград / етно – селото на Емир Кустурица/ – 7 евро
 • Пирамидите в Босна - 12 евро (входен билет и беседа с местен екскурзовод)
 • екскурзия до Мостар и най-големия духовен център в цяла Босна – Меджугорие -12 евро
 • медицинска застраховка по 2лв. на ден

Настаняване
 • Двойна стая със спалня - включено в цената
 • Двойна стая с отделни легла - включено в цената
 • Дете до 11,99 г. на допълнително легло, настанено в двойна стая с двама възрастни: - 15лв.
 • Единична стая: +50 лв.

Допълнителна информация:
 • Необходими данни за резервация: Три имена, ЕГН и номер на документа, с който ще пътуват (лична карта или международен паспорт).
 • Необходими документи за пътуване: валидна лична карта или международен паспорт.
 • Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до съответната държава поради: забрана за напускане на България, невалидни (забравени) документи, други НЕзависещи от туроператора причини.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване по маршрута.
 • Посоченото пътуване може да се осъществи само, ако е набран минимален брой от 40 участници. В срок до 7 дни преди датата на пътуване Потребителят ще бъде уведомен, ако този брой не е набран.
 • Начин на плащане: в брой или по банка. Депозит - 50% по промо оферти и 30% по стандартни цени от общата стойност на пътуването; Доплащане до 20 работни дни преди дата на заминаване!
 • Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.
 • Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 42 от ЗТ със ЗАД "Армеец", гр. София, ул. "Стефан Караджа" №2, тел. 8119100. с номер: 1726813150000572867 валидна до 16.05.2018г.


Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Дете (2-11.99) на допълнително легло
21.09.2018 г. 175 235 160


ИЗБЕРЕТЕ ХОТЕЛ КЪМ ПРОГРАМАТА
Сараево, Босна и Херцеговина
Цена: 175 лв.