Чужбина 2017 г.
Будапеща - Виена
Маршрут: Белград - Будапеща - Виена
385 лв.
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05.30 ч. по маршрут: Белград - Будапеща. Вечерта пристигане и настаняване в хотел в Будапеща. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Преди обед панорамна обиколка на града с автобус и екскурзовод на български език - Площада на героите, Операта, Парламента, Будайската крепост-Кралския дворец, Рибарските кули, църквата “Матияш”. По желание посещение на музея на марципана. Отпътуване за Виена. Посещение на двореца “Белведере” и неговите паркове. Посещение на увеселителния парк “Пратера”. Настаняване в хотел в околностите на Виена. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Панорамна обиколка с автобус и разглеждане на Ринговата улица с нейните представителни сгради - Операта, Бурггартен с паметника на Моцарт, Парламента, Кметството, Бургтеатър, Университета, Вотивкирхе. Пешеходна разходка в централната част на Виена - разглеждане на площад “Мария-Терезия”, двореца “Хофбург”, църквата “Свети Петър”, катедралата “Свети Стефан”. Свободно време по търговската улица “Марияхилферщрасе”. Посещение на двореца “Шонбрун” и неговите градини. Отпътуване за Будапеща. По желание вечерна разходка с корабче и местен екскурзовод по р. Дунав. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. В 06.30 ч. отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 3 нощувки със закуски / 2 нощувки със закуски в хотел *** в Будапеща и 1 нощувка със закуска в хотел категория *** в околностите на Виена/
  • местен екскурзовод на български език за Будапеща
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • медицинска застраховка
Цената не включва:
  • входни такси на посещаваните обекти и корабчето по река Дунав

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 50 лв., останалата част от сумата се изплаща на равни вноски един месец преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.