Чужбина 2017 г.
Болоня - Пиза - Сиена - Сан Джиминяно - Флоренция
Маршрут: Болоня - Пиза - Сиена - Сан Джиминяно - Флоренция
545 лв.
5 дни / 4 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05:30 ч. по маршрут: Пловдив - Белград - Загреб -Любляна. Вечерта настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Италия. Посещение на Болоня: площад “Маджоре” с църквата „Св. Петроний” - светец - покровител на града и площад „Нетуно” с прочутия фонтан на Нептун, разглеждане на двете средновековни кули и Университета (най-стария съществуващ в Европа). Свободно време. Настаняване в хотел в района на Флоренция. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Целодневна туристическа програма в района на Тоскана. Отпътуване за Пиза - един от най - популярните италиански градове. Посещение на Площада на чудесата: Наклонената кула - символ на града, Катедралата и Баптистерията. Разглеждане на Сиена - разходка из средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата. Посещение на един от най-живописните градове на Тоскана - Сан Джиминяно. Пешеходна разходка в централната част на града, площад “Дей Пополо”, църквата "Свети Августин". Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Посещение на Флоренция - люлката на Ренесанса. Туристическа програма с местен екскурзовод: църквата “Санта Кроче", площад “Дуомо” с катедралата “Санта Мария дел Фиоре” и кулата на Джото, площада на Синьорията с “Палацо Векио”, галерия “Уфици”. Фотопауза над река Арно от моста „Понте Векио”. Отпътуване за Любляна. Нощувка.
5-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в Пловдив.

Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 4 нощувки със закуски (2 в района на Любляна и 2 в района на Флоренция в хотели ***)
  • посещение на Болоня, Пиза, Сиена и Сан Джиминяно
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • туристическа програма с екскурзовод във Флоренция
  • медицинска застраховка
Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните обекти
  • градска такса

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 50 лв., останалата част от сумата се изплаща на равни вноски един месец преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.