Чужбина 2017 г.
Улм - Париж - Мон Сен Мишел - Сен Мало - замъци по река Лоара - Лион - Торино
Маршрут: Белград - Загреб - Любляна - Улм - Париж - Мон Сен Мишел - Сен Мало - замъци по река Лоара /Амбоаз - Кло Люсе - Шенонсо/ -Лион - Торино - Сирмионе
999 лв.
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 05.00 ч., по маршрут: Белград - Загреб - Любляна. Нощувка в района на Любляна.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Улм - родният град на Айнщайн. Туристическа програма в града, известен с романтичната си атмосфера: Кметството - една от най - изящните постройки, Катедралата - най - високата църковна постройка в света - 161,53 м., ултрамодерната стъклена пирамидална сграда на Библиотеката. Разходка из Фишерфиртел - рибарски квартал в средновековната занаятчийска част от града. Свободно време. Отпътуване за Карлсруе. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Париж. Туристическа обиколка с автобус на централната градска част: Операта, Мадлената, площад Конкорд, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Военното училище, Домът на Инвалидите. По желание панорамна разходка с корабче по Сена. Привечер посещение на хълма “Монмартър” с църквата “Сакре Кьор” и площада на художниците. Нощувка.
4-ти ден
Програмата за деня започва от площада на Бастилията с разходка до площад де Вож - най-старият в Париж. На откриването му през 1612 г., Луи XIII се жени за Анна Австрийска. В къщите на площада са живели много известни личности - кардинал Ришельо, Виктор Юго, Теофил Готие, Алфонс Доде и други. По желание посещение на музея на Пабло Пикасо. Експозицията включва картини, скулптури, керамики, графики, гравюри и ръкописи. Музеят притежава и няколко творби на Сезан и Матис. Програма по желание: посещение на катедралата Нотр Дам, Лувъра и свободно време по Риволи и Шан-з-Елзе ИЛИ посещение на църквата Сен Шапел - прекрасна илюстрация на архитектура в готически стил с огромни 15 - метрови витражи (повечето от които са запазени от 13 век), Сорбоната - един от най-престижните университети в света, Пантеона - гробница на известни личности като Волтер, Русо, Юго, Зола, Дюма - баща и др. Възможност за изкачване на Айфеловата кула. Отпътуване за Рен. Нощувка.
5-ти ден
Отпътуване за Мон Сен Мишел - манастир от 708 г., построен на скала в океана, посветен на Св. Архангел Михаил. Посещение на Сен Мало и кратка туристическа програма: Старият град, Катедралата „Сен Венсан” и фото-пауза в залива. Настаняване в хотел в района на Турс. Нощувка
6-ти ден
Туристическа програма с възможност за разглеждане на замъка Амбоаз (един от най-старите кралски замъци по Лоара - любима резиденция на кралете от династията Валоа. Тук умира Шарл VIII, тук живее Франсоа I, докато наблюдава строителството на Шамбор. Тук живее Леонардо да Винчи, а след смъртта си е погребан в параклиса на замъка), разглеждане на имението Кло Люсе (където Леонардо прекарва последните години от живота си, отдавайки се на инженерните си изобретения). Следва разглеждане на замъка Шенонсо, един от най-красивите образци на френския Ренесанс. Нощувка в Лион.
7-ми ден
Закуска. Туристическа програма в Лион, живописно разположен при вливането на реките Сена и Рона. Пешеходна туристическа програма в Стария град, обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. След Венеция, това е най-голямата площ с ренесансови сгради в Европа, издигнати между XV и XVII в. от богати италиански, фламандски и германски търговци. Разходка до амфитеатъра Дьо Троа Гол; площад Сен Жан с готическата катедрала, Плас Белкур - един от най-широките френски площади, Бурбонската капела с астрологичния часовник, архиепископският дворец и базиликата "Нотр Дам". Отпътуване за Торино. Пешеходна туристическа разходка в центъра на града: порта Палатин, Дуомската катедрала, която съхранява плащеницата на Исус Христос, Палацо Реале, Пиаца Кастело, Палацо Мадама. Вечерта настаняване в хотел в района на Милано. Нощувка.
8-ми ден
Закуска. Отпътуване за Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на Лаго ди Гарда– най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. По желание посещение на замъка Рока Скалиджери. Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.
9-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 8 нощувки с 5 закуски (1 в района на Любляна в хотел ***, 1 в района на Карлсруе в хотел ***, 1 в района на Париж в хотел Premiere Classe, 1 в района на Рен в хотел Вalladines, 1 в района на Турс в хотел Premiere Classe, 1 в района на Лион в хотел Premiere Classe, 1 в района на Милано в хотел *** и 1 в района на Загреб в хотел ***)
  • туристическа програма в посещаваните градове
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • медицинска застраховка
Цената не включва:
  • входните такси на посещаваните обекти по програмата
  • разходка с корабче по Сена
  • градска такса 2-3евро/ заплаща се от туриста на рецепция в хотела в Милано/

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 50 лв., останалата част от сумата се изплаща на равни вноски един месец преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.