Чужбина 2017 г.
Нюрнберг - Брюксел - Брюж - Лондон - Люксембург - Мюнхен
Маршрут: Белград - Будапеща - Нюрнберг - Брюксел - Брюж - Лондон - Лийдс касъл - Кентенбъри - Люксембург - Мюнхен
995 лв.
9 дни / 8 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив 05:00 ч. от спирката на хотел ”Тримонциум” Пловдив по маршрут: Белград - Будапеща. Привечер пристигане в града и възможност за разходка с корабче по Дунава. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Германия. Пристигане в Нюрнберг и туристическа програма в града с разходка по Кьонингщрасе до живописната стара част и главните площади на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Белгия. Туристическа програма в Брюксел. Разглеждане на централния архитектурен ансамбъл “Големият пазар” със световно известното кметство, гилдиите на занаятите, статуята на Манекен Пис символ на Брюксел, галерията “Сен Юбер”, катедралата “Св. Михаил”. Настаняване в хотел. Нощувка.
4-ти ден
Отпътуване за Брюж и кратка туристическа програма в града: църквата „Нотр Дам” с Мадоната и младенеца на Микеланджело, базиликата „Сен Сан”, от където започва легендата за Светия граал и Кметството с фасадата си от каменна дантела /една от най-старите готически сгради, издигната в периода 1376 - 1420г/. Отпътуване за Англия. Пресичане на Ла Манша с ферибот /Кале-Дувър/. Отпътуване за Лондон. Около 18 ч. пристигане в града и разходка с корабче по Темза от 18.45 ч., от 20.00 ч. качване на Лондон Ай. Настаняване в хотел. Нощувка.
5-ти ден
Панорамна обиколка на Лондон с автобус и местен екскурзовод: Парламента, “Биг Бен”, площад “Трафалгар”, Уестминстърското абатство, където са короновани британските крале и кралици от 1066 г., “Уайтхол”, Колоната на Нелсън, Даунинг Стрийт 10 с резиденцията на британския министър - председател, катедралата „Сейнт Пол”, крепостта Тауър и моста Тауър Бридж. След обяд посещение на Бритиш музеум. От 17.30 ч. посещение на музея на Мадам Тюсо. След 18.00ч свободно време по Оксфорд стрийт. Нощувка.
6-ти ден
Целодневна екскурзия до Лийдс кесъл (средновековен замък в средата на езеро), със своите градини, крепостни стени и лабиринти. Катедралата в Кентербъри, главна църква на Англиканската религия и където е убит Томас Бекет. Следобед отпътуване за Франция. Настаняване в хотел в района на Реймс. Нощувка.
7- ми ден
Отпътуване за Люксембург и туристическа програма в един от най - безопасните градове в целия свят: Кралския булевард, часовника Велдбилинг, Националния монумент на солидарността с вечния огън, Катедралата, Площада на армията, резиденцията на Великия херцог. Отпътуване за Германия. Настаняване в хотел в района на Аусбург. Нощувка.
8-ми ден
Закуска. Отпътуване за Мюнхен. Пешеходна обиколка на централната част на Мюнхен: Мариенплац, Старото кметство, Новото кметство, църквите “Св. Петър” и “Фрауенкирхе”. Отпътуване за Словения. Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
9-ти ден
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в Пловдив вечерта.

Цената включва:
  • транспорт с автобус
  • 8 нощувки: /1 нощувка със закуска в Будапеща в хотел ***, 1 нощувка със закуска в района на Нюрнберг в хотел ***, 1 нощувка в Брюксел в хотел ** , 2 нощувки в Лондон “Ibis budget”, 1 нощувка в района на Реймс в хотел от веригата „Premiere Classe", 1 нощувка със закуска в района Аусбург в хотел ***, 1 нощувка със закуска в района на Любляна в хотел ***/
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • медицинска застраховка.
Цената не включва:
  • фериботни билети Кале-Дувър - Кале - 44 евро /86 лв.
  • входни такси
  • разходка с корабче по Дунава в Будапеща с екскурзовод на български език - 12 евро/ 23лв.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:
40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 50 лв., останалата част от сумата се изплаща на равни вноски един месец преди датата на отпътуване.

Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.
Лица над 65 год. имат доплащане за мед. застраховка за престоя – съответно 3 лева за лица от 65 до 80 год. Лица над 80г. не се застраховат. Лица с удостоверена от ТЕЛК 50 % нетрудоспособност имат завишение на застраховката в размер на 3 лв. Тъй като това е информация, която ние няма как да знаем – при несъобщаване от тяхна страна направената им застраховка няма да бъде валидна!
ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии,. Туроператорът си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.