България 2017 г.
Копривщица
Маршрут: Копривщица - Сопот - Карлово
20 лв.
1 дни
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
  • 07.30 ч. Отпътуване от гр. Пловдив за Копривщица- архитектурен резерват със запазени над 300 къщи от епохата на Възраждането. Посещение на Ослековата къща, къщата на Димчо Дебелянов, къщата на Тодор Каблешков, Каменният мост „Първа пушка“, на който е произведен първият изстрел от Априлското въстание.Поклонение пред мемориала - костница с останките на загиналите в Априлското въстание копривщенци. Посещение на къщата - музей на Любен Каравелов. Свободно време.
  • 13.30 ч. Отпътуване за Сопот. Туристическа програма в Сопот: посещение на родната къща на патриарха на българската литература Иван Вазов, разглеждане на Радиното училище и Женския метох със скривалището на Левски. Посещение на манастира “Св. Спас” / на 2км от Сопот/ и намиращата се наблизо Дядостоянова воденица, в която се разиграват драматичните събития, описани в романа “ Под игото” от Иван Вазов. Отпътуване за Карлово – родното място на апостола на Свободата Васил Левски. Посещение на Къща - музей “Васил Левски”. Свободно време.
  • 17.00 ч. Отпътуване за гр. Пловдив и пристигане привечер.

Цената включва:
транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка
Цената не включва:
входните такси на посещаваните обекти

Изготвяме оферти и по заявка!
  • Цените са с тръгване от и до Пловдив.При тръгване от друго населено място цената се уточнява допълнително.
  • Екскурзиите се провеждат с организиран транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване и медицинска застраховка. Цените са валидни при група от 45 ученика, придружени от 3-ма ръководители, които пътуват служебно и с командировъчни от агенцията.
  • Пътуването се счита за потвърдено след внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена.
  • Списък и инструктаж на пътуващите се предоставя от ръководителите не по-късно от 20 дни преди датата на заминаване.
  • “Ривиера Тур” Ви напомня, че за провеждането на всяка ученическа екскурзия е необходимо разрешение от РИО. Нашата фирма посредничи при подготовката на тези документи.
  • Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.