България 2017 г.
Самоков - Боровец - Цари Мали град
Маршрут: Цари Мали град - Боровец - Самоков
63 лв.
2 дни / 1 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
8.00 ч. отпътуване от Пловдив по маршрут Пазарджик- Белово- Костенец- Самоков- Белчин. Посещение на комплекса Цари Мали град. През 2007 г. стартираха археологически проучвания на хълма „Св.Спас“, до с.Белчин със средства на Европейския съюз по Оперативна програма „Регионално развитие”. Те разкриха останки от голямо старинно селище, известно като „Цари Mали град“, което се предполага, че означава „Малък Цариград”. Там до ХIХ век все още са били частично запазени белите каменни стени и кули на крепост. Днес там е изградена въстановка на същестуващата крепост. Посещение на етнографския музей, крепостта и качване на панорамното влакче. Отпътуване за Боровец. Настаняване в х-л ”Айсберг" ****. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Свободно време в курорта. Обяд. Отпътуване за Самоков и туристическа програма в града: Градският исторически музей, който съхранява материали и документи, свързани с най-характерния отрасъл в града и района - железодобиването, просъществувало до 1908 г. В музея на Самоков се пазят и много ценни образци на Самоковската художествена школа , дело на Захари Зограф, Станислав Доспевски, Иван Иконописец и др. Тук могат да се видят също експонати и от първата българска печатница на Никола Карастоянов. Посещение на самоковския девически манастир “Покров Богородичен”, създаден през 1772 г. Посещение на Байракли джамия от 17век- един от върховете на самоковската орнаментална живопис, на Голямата чешма от 1662 г. Отпътуване за Пловдив и пристигане в града около 17.00 ч.

Цената включва:
транспорт с автобус, 1 нощувка + 1 закуска + обяд + 1 вечеря в апарт-хотел "Айсберг” **** в к.к. Боровец, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка
Цената не включва:
входните такси на посещаваните обекти.

Изготвяме оферти и по заявка!
  • Цените са с тръгване от и до Пловдив.При тръгване от друго населено място цената се уточнява допълнително.
  • Екскурзиите се провеждат с организиран транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване и медицинска застраховка. Цените са валидни при група от 45 ученика, придружени от 3-ма ръководители, които пътуват служебно и с командировъчни от агенцията.
  • Пътуването се счита за потвърдено след внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена.
  • Списък и инструктаж на пътуващите се предоставя от ръководителите не по-късно от 20 дни преди датата на заминаване.
  • “Ривиера Тур” Ви напомня, че за провеждането на всяка ученическа екскурзия е необходимо разрешение от РИО. Нашата фирма посредничи при подготовката на тези документи.
  • Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София.