България 2017 г.
Перперикон - Кърджали - Златоград
Маршрут: Каменните гъби - Перперикон - Кърджали - Златоград
65 лв.
2 дни / 1 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
07.30 ч. отпътуване от Пловдив по маршрут Хасковски минерални бани - с.Бели пласт. Фотопауза до Каменните гъби - скални образувания с формата на гъби, образувани във вулканични скали. Отпътуване за Перперикон и разглеждане на свещения тракийски град с местен екскурзовод: останките от двореца, трона на владетеля, олтара на Дионисий, останките от християнска базилика Отпътуване за Кърджали и посещение на църквата “Св. Успение Богородично” в квартал “Гледка”, стопанисвана от отец Боян Саръев. Отпътуване за Златоград. Настаняване в хотел***. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в града: най-старата църква, построена по време на Османското владичество в Родопите – “Успение Богородично” - от 1834 г., сградата на най-старата поща в България, църквата „Св. Георги” и разположената в двора й взаимно училище, поставило началото на просветно-образователното дело в Родопите. Тук е открит и най-старият писмен паметник от Родопското Възраждане – “Златоградски писмовник” (1852 г.). Разходка из архитектурния резерват. Отпътуване за Пловдив. Пристигане в града вечерта.

Цената включва:
транспорт с микробус/автобус, 1 нощувка+закуска в хотел *** в Златоград, екскурзоводско обслужване, медицинска застраховка
Цената не включва:
входните такси за туристическите обекти

Изготвяме оферти и по заявка!
  • Цените са с тръгване от и до Пловдив.При тръгване от друго населено място цената се уточнява допълнително.
  • Екскурзиите се провеждат с организиран транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване и медицинска застраховка. Цените са валидни при група от 45 ученика, придружени от 3-ма ръководители, които пътуват служебно и с командировъчни от агенцията.
  • Пътуването се счита за потвърдено след внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена.
  • Списък и инструктаж на пътуващите се предоставя от ръководителите не по-късно от 20 дни преди датата на заминаване.
  • “Ривиера Тур” Ви напомня, че за провеждането на всяка ученическа екскурзия е необходимо разрешение от РИО. Нашата фирма посредничи при подготовката на тези документи.
  • Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.