България 2017 г.
Пиринска Македония
Маршрут: Рилски Манастир - Рупите - Мелник - Роженски манастир - Банско
98 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване сутринта от Пловдив по маршрут Костенец - Боровец - Дупница за Рилски манастир. Посещение на Светата Рилска обител, създадена през 10 век и включена в листата на ЮНЕСКО за световно културно наследство.Отпътуване за Петрич. Настаняване в хижа “Беласица / на 10 км от гр. Петрич /. Нощувка.
2-ри ден
Отпътуване за местността Рупите и посещение на къщата на пророчицата Баба Ванга и храма “Св. Петка Българска”. Отпътуване за най-малкия град в България - Мелник. Разглеждане на Мелник – Кордопуловата къща, Болярската къща и кратка разходка сред възрожденските къщи. Отпътуване за Роженски манастир /североизточно от Мелник – 6 км./, разглеждане на манастира. Отпътуване за Петрич и свободно време в града. Връщане в хижа “Беласица“. Нощувка.
3-ти ден
Отпътуване за Банско. Туристическа програма в Банско – посещение на църквата “Св. Троица”, най-красивата и най-голяма в Пиринския край, паметника на Паисий Хилендарски, къщата-музей на поета Никола Вапцаров. Свободно време. Следобед отпътуване за Пловдив и пристигане около 18.00 ч.

Цената включва:
транспорт, 2 нощувки в хижа “ Беласица” / стаи с 2, 3 и 4 легла със собствен санитарен възел/, медицинска застраховка, екскурзоводско обслужване
Цената не включва:
входните такси на обектите, които се посещават

Изготвяме оферти и по заявка!
  • Цените са с тръгване от и до Пловдив.При тръгване от друго населено място цената се уточнява допълнително.
  • Екскурзиите се провеждат с организиран транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване и медицинска застраховка. Цените са валидни при група от 45 ученика, придружени от 3-ма ръководители, които пътуват служебно и с командировъчни от агенцията.
  • Пътуването се счита за потвърдено след внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена.
  • Списък и инструктаж на пътуващите се предоставя от ръководителите не по-късно от 20 дни преди датата на заминаване.
  • “Ривиера Тур” Ви напомня, че за провеждането на всяка ученическа екскурзия е необходимо разрешение от РИО. Нашата фирма посредничи при подготовката на тези документи.
  • Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.