България 2017 г.
Преслав - Плиска - Шумен - Свещари - Русе - Иваново - Велико Търново
Маршрут: Жеравна - Котел - Преслав - Мадара - Плиска - Шумен - Сборяново - Свещари - Русе - Иваново - Велико Търново
125 лв.
3 дни / 2 нощувки
Транспорт: Автобус
Принтирай


ПРОГРАМА:
1-ви ден
Отпътуване от Пловдив в 07.00 ч. в посока Сливен - Жеравна. Разглеждане на архитектурния резерват и къщата-музей на Йордан Йовков. Посещение на гр. Котел с Природонаучния музей и Пантеона на Г.С.Раковски. Преход през Стара планина. Посещение на Националния историко-археологически резерват “Велики Преслав” и разглеждане на крепостта. Отпътуване към гр. Шумен и посещение на Шуменската крепост, датираща от 12 в.пр.н.е. В Шумен разглеждане на градския исторически музей и уникалната Томбул джамия. Настаняване в хотел около 18.00 ч. Нощувка.
2-ри ден
Закуска. Сутринта отпътуване за Мадара и разглеждане на археологическия резерват “Мадарски конник”. Фотопауза и отпътуване за Плиска - първата българска столица, разглеждане на комплекса, който е музей на открито.
Отпътуване за село Свещари и разглеждане на уникалната тракийска гробница с оригинална архитектура. Посещение на археологическия резерват в Сборяново, останал от еленистическата епоха. Отпътуване за град Русе. Разглеждане на Доходното здание с крилатия Меркурий на покрива, паметника на свободата, Пантеона на възрожденците, музея “Баба Тонка”, къща-музей “Захари Стоянов” и др. Настаняване в хотел. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. В 08.45 ч. отпътуване за долината на река Русенски Лом към Басарбовски скален манастир. Разглеждане на Светата обител. Отпътуване към Ивановските скални църкви от 13-14 век със запазени стенописи, дело на майстори от Търновската живописна школа. Заминаване за Велико Търново. Разглеждане на Конака, Къщата с маймунката, музея на Втората българска държава, паметника “Велчова завера”, посещение на археологическия резерват “Царевец”-крепостната стена, Балдуиновата кула, двореца на българските царе и Патриаршията. Отпътуване за Пловдив и пристигане около 18.00 ч.

Цената включва:
транспорт с автобус, 2 нощувки+2 закуски в хотели в Шумен и Русе, екскурзоводско обслужване по маршрута, медицинска застраховка
Цената не включва:
входните такси за посещаваните туристическиобекти

Изготвяме оферти и по заявка!
  • Цените са с тръгване от и до Пловдив.При тръгване от друго населено място цената се уточнява допълнително.
  • Екскурзиите се провеждат с организиран транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване и медицинска застраховка. Цените са валидни при група от 45 ученика, придружени от 3-ма ръководители, които пътуват служебно и с командировъчни от агенцията.
  • Пътуването се счита за потвърдено след внасяне на депозит в размер на 30% от пакетната цена.
  • Списък и инструктаж на пътуващите се предоставя от ръководителите не по-късно от 20 дни преди датата на заминаване.
  • “Ривиера Тур” Ви напомня, че за провеждането на всяка ученическа екскурзия е необходимо разрешение от РИО. Нашата фирма посредничи при подготовката на тези документи.
  • Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” с ЗАД “Армеец”,гр. София, Застрахователна полица № 13 268 1315 0000350813.